Røget laksequiche

Røget laksequiche, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Piedej:
3 dl.hvedemel
125 g.margarine eller smør
2 spsk.vand
 
 Fyld:
4 forårsløg eller 2 små porrer
1 spsk.olie
200 g.røget laks
4 æg
3 dl.piskefløde
2 spsk.hakket dild
 salt
 peber
 
Opskrift:
Hak mel, fedtstof og vand sammen til piedejen. Lad den hvile lidt og rul den derefter ud og beklæd en tærteform, ca. 22 cm i diameter med den. Læg evt. alufolie rundt i kanten og forbag piebunden i den nederste del af ovnen ved 200 grader, ca. 10 min. Fjern foliekanten.

Skyl løg eller porrer, og skær dem i strimler. Svits dem i lidt olie ved svag varme til de er bløde. Spæd eventuelt med lidt vand. Skær laksen i strimler. Pisk æg og fløde sammen og bland dilden i. Tilsæt krydderier.

Fordel løg eller porrer i tærtebunden. Læg laksen ovenpå og hæld æggemassen over. Bag den i 20 min., midt i ovnen.

Server laksequichen med en salat blandet med citronskiver.





karakterer:
Opskriften er vist 12809 gange,
og udskrevet 397 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-09 15:42:42
Du kan sagtens bruge kaffefløde i stedet for piskefløde, jeg har prøvet begge dele og kunne ikke smage forskel. Et stort hit også ved gæster

  -   2006-12-25 12:32:45
Den er rigtig lækker og et stort hit bland gæster, man kan sagtens bruge kaffefløde eller madlavningsfløde i stedet for piskefløde