Aspargesmousse i laksesvøb

Aspargesmousse i laksesvøb, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :
Aspargesmousse i laksesvøb, billede 4 Aspargesmousse i laksesvøb, billede 1 Aspargesmousse i laksesvøb, billede 2 Aspargesmousse i laksesvøb, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 ds. Aspargessnitter. konserves 1 dåse aspargessnitter indeholder ca. 240 gram drænet vægt
2 spsk. Løg, grofthakket 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 60 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
6 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
1 spsk. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
200 gram Laks koldrøget 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
   
  Avocadocreme:
2 Avocado 1 avocado vejer ca. 150 gram hel. Uden skal og sten ca. 100 gram.
1 tsk. Chilisauce
3 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
Opskrift:
Asparges hældes i en si og dryppes af. Asparges, løg, lidt peber og krydderurter blendes.

Fløde piskes let og blandes sammen med creme fraiche, aspargesmosen vendes i.

Husblasen udblødes i koldt vand i ca. 5 minutter, smeltes i hvidvin i en gryde og røres den i aspargesmosen.


Portionsforme fores med røget laks i skiver. Skiverne skal nå ud over kanten, således at de kan lukkes som en pakke. Moussen hældes ovenpå laksen, og enderne foldes nu ind over. Stilles i køleskab i 3 timer indtil servering.

Avocadocreme:
Avocado deles, og kødet tages ud. Blendes eller røres med resten af ingredienserne.


Laksepakkerne vendes ud på tallerkener, pyntes med citron, oliven og dild. Serveres med avocadocreme og flutes.





karakterer:
Opskriften er vist 124348 gange,
og udskrevet 7150 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (54 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7125 (1696 kcal)
KJ pr. Pers. 1187 (282 kcal)
Vægt ialt 988 gram
Vægt pr. Pers. 164 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 721 KJ (171 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 14.6 gram
Kulhydrat 4.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-12-27 00:32:57
Kan man bruge noget andet end hvidvin? :-)

  -   2011-09-06 23:30:59
Det er blevet en af mine så absolutte ynglingsforretter. Ikke mindst, fordi den kan laves dagen før -eller endda sættes i fryser f.eks. et par uger før.Alle elsker den forret og roser den. Der skal dog bruges en smule mere laks end angivet efter MIN mening, hvis en pakke skal fylde nok pr. person.

  -   2010-10-10 01:24:14
De kan sagtens laves dagen før. Ja de kan endda fryses, hvilket jeg lige har prøvet. Lige så fine, som da jeg lavede dem for 14 dage siden. Jeg købte færdig avacadomousse neutral og blandede med 18% cremefraiche, citron og dild. Og kun en tyhnd ring omkring hver laksepakke. Vil få fat i agar agar som geleringsmiddel til næste gang. Aspargesene skal vrides i køkkenrulle, da de ellers bliver alt for våde, og så brugte jeg også her kun 18% cremefraiche. Stor succes -og smuk forret.

  -   2010-03-15 14:27:27
Er det ok at lave den dagen før den skal bruges når der står at den kun skal i køleskab i 3 timer??

  -   2009-04-18 19:54:13
Fantastisk forret! Brugte dog 2-3 skiver laks pr. form og ikke så meget mouse som i opskriften. Satte dem på lidt salat, pyntede med rejer, cherrytomat, agurk, citronbåde og lavede kaviardressing med cremefraiche til. Retten fik en del ros og mange ville have opskriften bagefter.

  -   2009-01-01 23:04:12
En rigtig god forret, der er nem at lave, og ser godt ud.

  -   2008-12-30 21:37:52
Har udskiftet Advocado mouse med en mouse af friske jordbær og lidt citron. ET HIT - Lyder mærkeligt - men smagen af frisk frugt og fisken er GOD.

  -   2008-04-02 19:53:43
synes aspargesmoussen var for kvalmende

  -   2008-02-26 12:25:50
Super lækker forret, jeg lavde aspagesfromagen i en randform og sprøjtede avocadocremen over, til sidst pyntede jeg med lakseruller langs siden og tomat og citron øverst. Retten er frisk i smagen knan varmt anbefales

  -   2008-02-23 18:08:43
Hvor meget agar agar skal jeg så bruge til at dække de 6 husblas?

  -   2008-02-15 21:33:18
Tror ikke du kan bruge majsstivelse, men du kan bruge agar agar som er udvundet af tang

  -   2008-02-15 13:35:30
Kan man mon bruge en anden salgs stivelse end husblas? da det indeholder gelatine, som muslimer ikke må få. kan man anvende majsstivelse istedet?

  -   2008-02-12 22:37:23
Den er bare god. Serverede den nogle kræsne venner.... uhm lød det bordet rundt.

  -   2008-01-03 17:57:50
Super lækker forret. Faldt i RIGTIG god smag hos alle gæsterne nytårs aften. simpel at lave. kan kun anbefales

  -   2007-12-30 13:23:34
Jeg har lige lavet min egen forme ved at folde et stykke folie 4 gange så det bliver solidt, dernæst har jeg klippet det rundt og presset det ned over min porcelæns citruspresser.

  -   2007-12-30 10:27:20
Kan du ikke finde folieformene så kan du bruge kokotter i porcelæn, de der ovnfaste nogen.

  -   2007-12-29 21:56:34
Hvor kan man få de forme man kan se anvendt på billederne? Jeg har prøvet i mange butikker, men kan bare ikke finde dem.

  -   2007-12-28 16:30:50
Den kom så lige med på nytårs menuen - tror jeg prøve det med kaviaren... Er ikke så vild med avocado :D

  -   2007-12-26 19:57:00
Superlækker og nem at lave!

  -   2007-10-08 23:06:04
sauce af 9% creme fraiche fortyndet med fløde tilsat rød kaviar og smagt til med salt, peber og citron

  -   2007-07-24 23:54:32
en rigrig lækker bøf.. den skal prøves..

  -   2007-04-26 18:27:44
Super opskrift og gæsterne var tilfredse. Vi valgte dog creme fraich og kaviar.. den var rigtig god.

  -   2007-04-22 17:27:46
Ser meget elegant ud, nem at lave og smager fantastisk

  -   2006-12-29 19:27:24
Lækker forret, men efter 1. prøvesmagning, udskiftede vi advocadocremen med en sauce af 9 % creme fraiche fortyndet med fløde tilsat rød kaviar og smagt til med salt, peber og citron, da vi syntes advocacremen var for tung.

  -   2005-01-01 01:01:01
En af de bedste forretter jeg har smagt og så er den nem at lave

  -   2005-01-01 01:01:01
En lækker forret

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig god, og især hvis den er frisk fanget på flue!

  -   2005-01-01 01:01:01
denne skal prøves, ikke bare til pynt er virklig kræs for ganen.