Blost (hyldeblomstdrik)
Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst Fryseegnet : Ja Indsendt af : Jon Lykke Indsendt : Red : |
|
|
Den groveste stilk klippes af skærmene, som kommes i et kar eller tilsvarende, der kan rumme minimum 40 liter (så kan man røre uden at svine). Citronerne vaskes og skrælles, og skrællen gemmes. Herefter skæres det unødige beskyttende lag af citronerne, så det stort set kun er kød og skræl, der ender i karet. Herefter skæres citronerne i både, som presses idet man smider dem i karet.
Citronskrællerne koges sammen med første portion vand, så der trækkes så meget citronsaft ud som muligt, og al det kogende vand og skrællerne hældes over citronerne. Herefter tilsættes al sukkeret og citronsyren, hvorved temperaturen kommer langt nok ned til at hyldeblomstskærmene kan tilsættes. Note: Det er vigtigt ikke at hælde kogende vand direkte på hyldeblomstskærmene, for så tager de skade. Der røres godt rundt, så al sukkeret kommer i bevægelse. Herefter stilles karet overdækket og relativt køligt i 5 dage, hvor der dagligt røres i lemonaden, så al sukkeret bliver opløst. Jeg grov-sier først igennem en pastasi eller tilsvarende, og herefter igennem stofmateriale, der sikrer at alle smådyr og urenheder filtreres fra. Og lad blosten løbe ud i et rent kar / gryder, så det er nemt at hælde på flaske. Så skal opbevaringsmaterialet gøres klar. Man siger ”1 spsk. Atamon per liter”, men den bedste måde er at rengøre de tilegnede flasker grundigt i varmt vand, og derefter skylle dem indvendigt med Atamon, og lade dem dryppe af. Atamonen der løber ud kan genbruges. Lemonaden hældes på flasker (eller i dunke), og stilles kølig og mørkt. Et voilá; du har Blost. God fornøjelse 😊. Tips: Noter: - Blandingsforhold er ca. 1/8, og saften kan holde sig i op til et år. - Husk at rengøre kar og opbevaring grundigt, inden produktionen, da saften eller kan blive dårlig. |
|
Opskriften er vist 6394 gange,
og udskrevet 112 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne