Hyldeblomstsaft, råsyltet
Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst Indsendt af : GitteRM Indsendt : Red : |
|
|
Blomster, citroner, citronsyre og vand blandes sammen i ovenstående rækkefølge (1-4), og skal stå i 2-3 dage, med omrøring 3-6 gange dagligt.
Vent med sukker og atamon til efter saften er siet. Saften skal stå et køligt sted, og gryderne/krukkerne skal være dækket til. Herefter sies blandingen i et viskestykke eller lignende og får lov at afdryppe. Der må IKKE presses saft ud. Saften måles, og der tilsættes 1 kilo sukker og 5 ml atamon pr. liter. Rør af og til, og skum af. Når sukkeret er opløst, hældes saften på rene, atamonskyllede flasker. Grundopskriften ganges op til den ønskede mængde. Tips: Denne saft er fremstillet ved hjælp af råsyltning. Det betyder, at væsken ikke på noget som helst tidspunkt skal varmes op. Man skal være omhyggelig med ikke at stille saften for varmt. Flaskerne står bedst i en kølig kælder eller i køleskab. |
|
Opskriften er vist 5290 gange,
og udskrevet 114 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne