Cremet og Lækker Jordskokkesuppe

Cremet og Lækker Jordskokkesuppe , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Julie

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.Champignon
2 Løg (ca. 100 g)
3 Jordskokker (ca. 200 g)
5 Gulerødder (ca. 300 g)
1 Porre (ca. 100 g)
1.5 dl.Mælk
 Vand
 Canyennepeber
 Salt
 Peber
 
 Evt.lidt purløg eller forårsløg til pynt
 
Opskrift:
1. Rengør champignonerne og hak dem i små stykker. Kom dem i en stor gryde under høj varme og drys lidt salt over dem. Hak og tilsæt løg.

2. Saltet vil trække vand ud af champignonerne. Når dette vand er fordampet tilsættes 3 dl vand fra hanen.

3. Skræl og snit jordskokker og gulerødder i små stykker og kom dem i gryden. Tilsæt også salt, peber og cayennepeber efter smag. Rør godt rundt og skru ned til lav varme, når retten igen koger. Læg låg på, og lad den simre ca. 10-15 minutter.

4. Rengør porren. Skær den først halvvejs igennem på langs og snit så tynde skiver. Svits dem på en god pande med lidt salt og evt. lidt olie indtil de er møre.

5. Hæld grydens indhold over i en blender og giv den høj intensitet i et par minutter. I mellemtiden skylles gryden.

6. Hæld suppen tilbage i gryden når den er jævn og tilsæt mælken og vand efter behag. Bring suppen i kog igen under lav-mellem varme og konstant omrøring.

7. Smag til med salt, peber og cayennepeber. Den må gerne være lidt stærk. Kort før servering tilsættes porren. Lad den ikke koge for længe herefter, da porren i så fald bliver helt udkogt.

8. Server evt. med ristet brød og pynt med frisk purløg.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på jordskokkesuppe

karakterer:
Opskriften er vist 10468 gange,
og udskrevet 192 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-06-05 13:57:40
Energifordeling for hele retten: Pr. Portion: Energi: 472 kcal Energi: 118 kcal Protein: 23 g Protein: 5,7 g Fedt: 6,3 g Fedt: 1,6 g - Mættet: 2,8 g - Mættet: 0,7 g Kulhydrater: 91,2 g Kulhydrater: 22,8 g - Kostfibre: 22,1 g - Kostfibre: 5,5 g