Røget lakse-broccolitærte

Røget lakse-broccolitærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :
Røget lakse-broccolitærte, billede 4 Røget lakse-broccolitærte, billede 1 Røget lakse-broccolitærte, billede 2 Røget lakse-broccolitærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  tærtedej:
180 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fyld:
500 gram Broccoli 1 broccoli, renset vægt regner vi til 250 gram, urenset vægt 500 gram.
125 gram Laks koldrøget, i skiver 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
0.5 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Tærtedej:
Kom mel, salt og koldt smør der er skåret i mindre stykker, i en foodprocessor eller skål. Hak ingredienserne sammen med en kniv eller mos dem med en gaffel til blandingen er smuldret. Tilsæt æg og evt. vand og ælt hurtigt dejen sammen. Pak den i plastfilm. Læg den koldt mindst 1 time. Varm ovnen op til 200 grader C. alm. ovn. Rul dejen ud og beklæd bund og sider i en tærteform (diameter 27 cm). Læg en strimmel alufolie rundt i kanten, og prik dejen med en gaffel. Forbag den midt i ovnen i 15 min.

Fyld:
Del broccolien i buketter, og skær det meste af stokken i små terninger. Kog dem 5 minutter i vand, brus over med koldt vand og dryp meget godt af. Læg broccolien i tærtebunden. Skær laksen i strimler og kom dem imellem. Drys med finthakket dild, salt og peber. Pisk æg med cremefraiche og mælk. Hæld det over broccoli og laks. Bag tærten i 35-45 min. til æggemassen er helt stivnet.





karakterer:
Opskriften er vist 158051 gange,
og udskrevet 4221 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10360 (2466 kcal)
KJ pr. Pers. 2590 (616 kcal)
Vægt ialt 1514 gram
Vægt pr. Pers. 378 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 684 KJ (162 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 9.8 gram
Kulhydrat 12.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-02-15 19:27:31
Jeg bruger altid færdig tærtedej når jeg laver tærter og drysser et lag revet ost over som sætter prikken over i'et. Det blev en rigtig god tærte. Jeg bruger hverken bagepapir eller staniol i en glasform, men smører den med smør.

  -   2013-03-20 15:32:37
den er rigtig lækker, men dejen kan blive bare meget lettere! jeg brugte bare en tærtedej fra hjemkundskab, som er super god! here it comes: 90 g. smør/margarine 1 tsk salt 4 dl. hvedemel ( kan erstattes af spelt, tilsæt bare nogle flere spsk vand) og 4 spsk koldt vand. skær smørret i terninger og bland det med mel og saltog smuldr det. så vand i og ælt. den skal have ca. en halv time og er meeegaaa leet!!! knus og kram: Selma

  -   2013-03-05 20:59:03
God tærte. Jeg brugte en ostefondue fra Irma+ 30g mel istedet for creme fraiche. Resultatet blev anerledes delikat og kan godt anbefales...

  -   2011-07-14 12:09:27
#1) Husk bagepapir i tærteskålen #2) Pålæg den fremstillede tærte i tærtefadet. #3) Staniol kun i kanten indvendig i tærte dejen. Formål: Holde tærtedejen oppe på kanten rundt i tærteskålen under sin første forvarming. Mange printerudskrifter på laser printer ændre Ingrediens listen så ofte bliver 1 ½ til 1 på een linje og ½ på næste linje..

  -   2005-01-01 01:01:01
lækker tærte