Røget lakse-broccolitærte
Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks Kilde : Hjerting laks Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tærtedej:
Kom mel, salt og koldt smør der er skåret i mindre stykker, i en foodprocessor eller skål. Hak ingredienserne sammen med en kniv eller mos dem med en gaffel til blandingen er smuldret. Tilsæt æg og evt. vand og ælt hurtigt dejen sammen. Pak den i plastfilm. Læg den koldt mindst 1 time. Varm ovnen op til 200 grader C. alm. ovn. Rul dejen ud og beklæd bund og sider i en tærteform (diameter 27 cm). Læg en strimmel alufolie rundt i kanten, og prik dejen med en gaffel. Forbag den midt i ovnen i 15 min. Fyld: Del broccolien i buketter, og skær det meste af stokken i små terninger. Kog dem 5 minutter i vand, brus over med koldt vand og dryp meget godt af. Læg broccolien i tærtebunden. Skær laksen i strimler og kom dem imellem. Drys med finthakket dild, salt og peber. Pisk æg med cremefraiche og mælk. Hæld det over broccoli og laks. Bag tærten i 35-45 min. til æggemassen er helt stivnet. |
|
Opskriften er vist 158051 gange,
og udskrevet 4221 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (18 stemmer) |
|
Kommentarer Suzanne - 2014-02-15 19:27:31 Jeg bruger altid færdig tærtedej når jeg laver tærter og drysser et lag revet ost over som sætter prikken over i'et. Det blev en rigtig god tærte. Jeg bruger hverken bagepapir eller staniol i en glasform, men smører den med smør. Selma - 2013-03-20 15:32:37 den er rigtig lækker, men dejen kan blive bare meget lettere! jeg brugte bare en tærtedej fra hjemkundskab, som er super god! here it comes: 90 g. smør/margarine 1 tsk salt 4 dl. hvedemel ( kan erstattes af spelt, tilsæt bare nogle flere spsk vand) og 4 spsk koldt vand. skær smørret i terninger og bland det med mel og saltog smuldr det. så vand i og ælt. den skal have ca. en halv time og er meeegaaa leet!!! knus og kram: Selma Thomas - 2013-03-05 20:59:03 God tærte. Jeg brugte en ostefondue fra Irma+ 30g mel istedet for creme fraiche. Resultatet blev anerledes delikat og kan godt anbefales... J. Romby - 2011-07-14 12:09:27 #1) Husk bagepapir i tærteskålen #2) Pålæg den fremstillede tærte i tærtefadet. #3) Staniol kun i kanten indvendig i tærte dejen. Formål: Holde tærtedejen oppe på kanten rundt i tærteskålen under sin første forvarming. Mange printerudskrifter på laser printer ændre Ingrediens listen så ofte bliver 1 ½ til 1 på een linje og ½ på næste linje.. anonym - 2005-01-01 01:01:01 lækker tærte |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne