Rugbrød med surdej 06
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Ja Indsendt af : Lhrasch Indsendt : Red : |
|
|
Dag 1
1 1/2 liter lunken vand blandes med 3-5 tsk. salt, samt hvedemel, rugmel og surdej (skorpen/det øverste lag fjernes først) til en tyktflydenhed grød. 1 kg kerner overholdes med 1 maltøl samt 1,7 dl vand. Kærnerne blødes op i 20-24 timer. Dag 2 Dejen samt de opblødte kerner blandes sammen. Et krus surdej tages fra, drysses med salt og sættes i køleskabet. (Kan anvendes efter en uge) Dejen hældes i smurte forme og pensles med smeltet smør. Bages i 1 time på ca. 100 grader og ca. 1 1/2 time på 200 grader. Mens brødene er lune, pakkes de ind i viskestykker til næste dag. Derefter kan de puttes i brødkasse / plasticposer / fryser. |
|
Opskriften er vist 4709 gange,
og udskrevet 60 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne