Rugbrød med surdej 06

Rugbrød med surdej 06, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Lhrasch

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dag 1:
1 krussurdej
1.5 l.lunken vand
750 g.hvedemel
750 g.rugmel
 
 Dag 2:
500 g.knækkede rug- eller hvedekerner
500 g.blandet kerner eller frø
1 maltøl eller hvidtøl
1.7 dl.vand
 
Opskrift:
Dag 1
1 1/2 liter lunken vand blandes med 3-5 tsk. salt, samt hvedemel, rugmel og surdej (skorpen/det øverste lag fjernes først) til en tyktflydenhed grød.
1 kg kerner overholdes med 1 maltøl samt 1,7 dl vand. Kærnerne blødes op i 20-24 timer.

Dag 2
Dejen samt de opblødte kerner blandes sammen. Et krus surdej tages fra, drysses med salt og sættes i køleskabet. (Kan anvendes efter en uge)
Dejen hældes i smurte forme og pensles med smeltet smør.
Bages i 1 time på ca. 100 grader og ca. 1 1/2 time på 200 grader.
Mens brødene er lune, pakkes de ind i viskestykker til næste dag. Derefter kan de puttes i brødkasse / plasticposer / fryser.





karakterer:
Opskriften er vist 4709 gange,
og udskrevet 60 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu