Æbletrifli med honningristet mandler

Æbletrifli med honningristet mandler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Susanne

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Æblekompot:
1500 g.Æbler
1 Vaniljestang
0.5 dl.Friskpresset citronsaft
80 g.Sukker
5 spsk.Vand
 
 Creme:
2 Æggeblommer
3 spsk.Sukker
1 spsk.maizena
2.5 dl.Mælk
 
 Honningristede mandler:
1 Håndfuld mandler
2 tsk.Honning
 
 Herudover skal der bruges:
2 dl.Piskefløde
1 poseMakroner
0.5-1 dl.Portvin eller sherry
 
Opskrift:
Æblekompot:
Skræl æblerne, skær dem i grove stykker og kom dem i en gryde. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom begge dele i gryden sammen med citronsaft, sukker og vand. Kog kompotten op og lad det koge i ca. 7-10 min.
Tag gryden af varmen og lad kompotten køle af

Creme:
Kom ingredienserne i en gryde og rør dem godt sammen. Varm cremen op under konstant piskning til den er tilpas tyk.
Køl cremen af.

Honningristet mandler:
Hak mandlerne groft. Rist dem på en tør pande. Når de begynder at tage farvetilsættes honningen og der røres godt rundt i mandlerne. Tag panden af varmen og hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir. Køl dem helt af og skil dem ad.

Anret 6 glas men trifli. Start med knuste makroner, hæld portvin over, æblekompot og til sidst cremen


Tips:

Pynt med flødeskum og honningristet mandler





karakterer:
Opskriften er vist 7921 gange,
og udskrevet 149 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu