Appelsinkage med lage og glasur

Appelsinkage med lage og glasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Missy

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kage:
200 g.sukker
200 g.blødt smør
4 æg
250 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
1 tsk.vaniljesukker
 Saft og skal fra 1 appelsin
 
 Lage:
 Saft og skal fra 2 appelsiner
50 g.sukker
 
 Glasur:
200 g.flormelis
0.5 dl.kakao
 Saft af 0.5 citron
 Vand
 
Opskrift:
Kage:
Rør sukker og smør godt.
Tilsæt æggene og rør godt.
Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i dejen skiftevis med appelsinsaft og -skal.
Smør en springform.
Hæld dejen deri.
Bages en time på 180 grader (almindelig ovn).

Lage:
Mens kagen bager, tilberedes lagen.
Alle ingredienser røres sammen i en lille gryde.
Koges i 15 minutter til sukkeret er helt opløst.
Så snart kagen tages ud af ovnen, hældes den kogende lage ud over.
Kagen hviler derefter i 10 minutter og tages så ud af springformen til videre afkøling.

Glasur:
Ingredienserne røres sammen med en tilpas mængde vand, til konsistensen er sej men stadig flydende.





karakterer:
Opskriften er vist 8342 gange,
og udskrevet 196 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-02-19 13:24:00
Ej den er altså rigtig god og smage pragtfuld . Da jeg hældte lagen over kagen troede jeg ikke at kage ville suge al lagen og hældte derfor resten af lagen væk . Nu vil jeg snart prøve at lave denne dejlige kage igen og vil derfor hælde al lagen over kagen denne gang 😁😁👍👍