Cheesecake på italiensk (variant)

Cheesecake på italiensk (variant), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Cheesecake

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : SusRoskilde

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.speltflager
125 g.smeltet smør
50 g.sukker eller rørsukker
 
4 Husblas, blade
0.5 dl.sødmælk
400 g.Ricotta, friskost
200 Mascarpone
3 spsk.flydende honning
3 spsk.frisk citronsaft
1 citron, Skal heraf
 
 Pynt:
 Friske bær
 
Opskrift:
Smør en springform.

Findel flagerne i en blender. Kagen bliver også god, hvis du bare mikser med en håndmikser.

Smelt smørret og tilsæt flager og sukker eller rørsukker. Fordel massen i bunden af kageformen og pres det godt sammen.

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter.

Opvarm mælken og smelt den afdryppede husblas deri.

Pisk ricotta, flødeost, honning, citronskal og -saft godt sammen og tilsæt til sidst mælken. Vær opmærksom på, at mælkæ-/husblas-blandingen ikke må være for varm, når den blandes i, da det kan få husblas'en til at klumpe.

Kom hele blandingen over flagerne og sæt kageformen i køleskabet i cirka 4 timer.

Pynt kagen med friske bær.

Tips:

Tip: Forskellige blandingsforhold af ostene kan bruges. Ricotta gør massen luftig, mascarpone gør den syndig. Jeg bruger nogle gange to hele pakker Ricotta fra det lokale supermarked, og en pakke mascarpone. Afpas mængden af husblas til mængden af ost. Jeg ville bruge 5 blade til den ekstra store osteblanding. Men hold dig til opskriften, hvis du er i tvivl. Jeg har også lavet kagen uden sukker, men med Perfect Fit i stedet. Både i flagerne og i osteblandingen. Vær opmærksom på, at der skal en del mindre smør i speltflagerne, hvis du bruger Perfect Fit.





karakterer:
Opskriften er vist 6549 gange,
og udskrevet 71 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-02-26 18:43:20
Jeg så opskriften i "Moderne Mamma" på TV, og har lavet den nange gange i forskellige varianter. Det vigtigste er, at der er nok Ricotta i. Ricotta gør kagen dejlig luftig. Om vinteren overvejer jeg anden pynt end friske bær. Måske gelé på frostne bær. Det har jeg dog ikke prøvet endnu.