|
|
|
Æggekage:
|
2 |
|
Løg, pillet vægt2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
2 |
|
Snackpeber, rød2 Snackpeber, rød 1 mellem Snackpeber vejer ca 125 gram renset vægt.
|
3 |
|
Porre, renset vægt3 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
|
|
|
Olivenolie Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
200 |
gram |
Kyllingefilet uden skind og ben200 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
|
|
|
|
4 |
|
Æg M/L, hele4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
|
1 |
dl. |
Mælk1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
1 |
bdt |
Purløg, frisk1 bdt Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
|
|
|
|
|
|
Tomatsauce:
|
10 |
|
Tomater, friske10 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
|
2 |
|
Løg, pillet vægt2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
3 |
fed |
Hvidløg3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
Lidt |
Basilikum, tørret Lidt Basilikum, tørret
|
|
|
Olivenolie Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
| |
Æggekage:
Snit/hak grøntsagerne og svits dem 5 min. på en pande i lidt olivenolie.
Tilsæt kylling skåret i tern og lad dem stege med et par minutter og hæld det i et mindre ildfast fad.
Pisk æg, mælk, salt peber og purløg sammen.
Hæld æggemassen over grøntsager og kylling.
Bag æggekagen i ca. 15 min (eller til æggen ser gennembagt og gylden ud) ved 200 grader midt i ovnen.
Tomatsauce:
Hak tomaterne groft og løgene fint.
Lad løg og hvidløg svitse kort i en kasserolle og tilsæt tomaterne, eventuelt lidt tørret basilikum samt salt og peber.
Lad det småkoge/simre i 15 min imens æggekagen er i ovnen, til tomaterne er blevet kogt ud til en mere jævn sauce.
Tips:
Saucen er tænkt til at hælde over æggekagen, når den serveres på tallerkenen.
|