Valnøddesnaps 02
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Vodka Fryseegnet : Nej Indsendt af : PieMan Indsendt : |
|
|
Pluk de umodne valnødder medio august. Skyl under koldt vand og skær i kvarte.
Hæld det hele op i et syltetøjsglas der har væsentlig større rumindhold end påkrævet så der bliver en del luft ved vodka/valnødderner imens de trækker. Åben gerne løbende og duft til essensen imens den trækker da luft har en gavnlig effekt på smagen. Når vodka og valnødder har trukket i min. 6 mdr filtreres blandingen igennem et kaffefilter minimum 2 gange og da er essensen klar. Det er en smagssag hvor meget man fortynder denne essens. Nogen fortynder 1-10 andre fortynder 1-5 og andre igen drikker den ren. Der er ikke andet at sige end at prøve sig frem. Valnøddesnapsen har rigtig godt af at lagre og nogen folk sværger til at den min. skal være lagret i 10 år. Hemmeligheden til god valnøddesnaps er at man bruger en god (premium) vodka evt stolichnaya dette gælder på til essensen og den færdige valnøddesnapps. |
|
Opskriften er vist 13483 gange,
og udskrevet 138 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer AC - 2014-08-03 18:09:56 Lige præcis, jeg har brugt næste tilsvarende opskrift i 6 år, og det smager himmelsk. Vær opmærksom på at der er stor forskel på hvor du får dine valnødder fra, nogle træer giver en meget mørk essens, andre en mere lys essens, det er ikke altid dybden i farven der fortæller hvor kraftig smagen er. Prøv valnødder fra forskellige træer, til du finde den som netop du bryder dig mest om. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne