|
200 |
gram |
Babyspinat, frisk200 gram Babyspinat, frisk
|
|
|
|
800 |
gram |
Kullerfilet uden skind800 gram Kullerfilet uden skind
|
0.5 |
bundt |
Basilikum, frisk0.5 bundt Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
|
1 |
fed |
Hvidløg1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
25 |
gram |
Smør25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
25 |
gram |
Smør25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Fiskesauce:
|
2 |
|
Skalotteløg2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
|
2 |
dl. |
Hvidvin, tør2 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
dl. |
Fiskebouillon2 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
dl. |
Piskefløde2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Olivenolie Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
0.5 |
spsk. |
Maizena majsstivelse0.5 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
400 |
gram |
Gulerødder, skrællet vægt400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
|
|
Olivenolie Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
1 |
bdt. |
Purløg, frisk1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
1000 |
gram |
Kartofler, skrællet vægt1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
|
|
|
|
| |
Beklæd et smurt ildfast fad med halvdelen af spinatbladene.
Kullerfileterne skæres i tern på ca. 2x2 cm. Vendes i lidt smør i en gryde, sammen med 1/2 bundt frisk basilikum, lidt hvidløg efter behag, salt og peber. Fordel fisken i fadet og overdæk med resten af spinatbladene.
Læg smørklatter over og bag dem i en varm alm. ovn på 180 grader C i ca. 5-7 minutter.
Fiskesauce:
Skær skalotteløgene i fine tern og sautér dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt hvidvin, fiskefond og evt. lidt citronsaft og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløde og lade det igen koge ind til 2/3 del. Smag til med salt og peber og jævn evt. med lidt maizena.
Skær gulerødderne på skrå i tynde skiver. Sauter dem på en pande i lidt olie i ca. 3-4 min. Tilsæt hakket purløg, salt og peber.
Server retten med ris, pasta eller små kartofler.
|