Grillet havkat med aspargesragout og -glace
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Havkat - Koteletfisk Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Havkat:
Skær filetten ud i mindre stykker. Krydre med salt og peber og steg dem på en grillpande (evt. almindelig pande) ved moderat varme i ca. 4-5 minutter. Steges kun på den side, hvor skindet har siddet. Lad fisken trække lidt inden servering. Aspargesragout: Knæk aspargesene (eller skær det nederste væk ca. 5-7 cm.). Hak løget fint og svits det i en gryde i lidt olie. Tilsæt asparges, der er skåret i mindre stykker, og kødet fra tomaterne, der er skåret i strimler. Lad det simre sammen med lidt fløde i ca. 2 minutter. Smag til med salt og peber. Aspargesglace: Kom de afskårede asparges stumper i en gryde, dæk dem med vand og tilsæt en 1/2 bouillonterning (gerne høns). Lad det koge i ca. 5 min. Sigt væden fra og lad det komme i kog igen. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til det halve. Smag til med en smørklat, salt og peber. Lad det koge til det får en sirupsagtig konsistens. Server retten med små kartofler. |
|
Opskriften er vist 36459 gange,
og udskrevet 733 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne