Koldthævet franskbrød med sprød skorpe
Indsendt af : skovborg76 Indsendt : |
|
|
Hæld det kolde vand i skålen og rør gæret ud i. Tilsæt salt og sukker og rør det ud i vandet. Put til sidst melet i. Det er bedst at lave det i en røremaskine, da dejen ikke skal være helt fast, men lettere flydende.
Dæk dejen til og lad den hæve på køl 5-6 timer eller natten over. Drys lidt mel på bordet og hæld forsigtigt dejen ud, så den ikke mister for meget af sin hævning, og del den i to med en dejskraber eller lignende og læg brødene over på en bageplade. Lad dem stå 15-30 min mens ovnen bliver varmet op til 250 grader (alm. ovn). Sæt et fad med kogende vand i bunden af ovnen og sæt derefter brødet ind i midten af ovnen. Efter 10 min skrues varmen ned til 225 grader og brødet bages yderligere 15-20 min. Tips: Jeg laver det også af og til med 5-korns blanding i og det bliver også rigtig godt. |
|
Opskriften er vist 10409 gange,
og udskrevet 131 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne