Fedtfattig kringle med æble og kanel

Fedtfattig kringle med æble og kanel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Kringle

KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Birgit

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.gær
2 dl.minimælk
0.5 dl.vand
0.5 tsk.salt
2 spsk.sukker
25 g.oliemargarine
0.5 tsk.kardemomme
1 æg
75 g.æblemos ( evt fra glas )
525 g.hvedemel
 
 Fyld:
50 g.brun farin
175 g.æblemos
100 g.revet marcipan
1.5 tsk.kanel
 
Opskrift:
Lun mælk og vand. Opløs gæren heri. Resten af ingredienserne tilsættes. Æltes godt og sættes til hævning et lunt sted ca 1 time.

Imens røres fyldet sammen. Riv eller pluk marcipanen i stykker. Resten kommes i og det hele røres godt sammen.

Dejen deles i 2 og rulles ud til et rektangel som passer til pladens længde ca. 1 cm tykkelse. Fyldet kommes på. Smør det ud på hele dejfladen og rul den sammen som en roulade.

Sættes på pladen med sammenføjningen nedad. Hæver igen ca. 30 min.

Pensles med æg og drysses med hakkede mandler og te- sukker. Bages ved 210 gr. (varmluft) i ca 15 min til kringlerne er gyldne og fine.





karakterer:
Opskriften er vist 9963 gange,
og udskrevet 222 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-06-17 09:10:46
kringlen blev tør tør. Hvis jeg skal lave den en anden gang, vil jeg have mere fyld i, _ æbler, rosiner, farin.