Marengsfuglereder med hindbærmousse
Hovedingrediens : Bær - Hindbær Fryseegnet : ikke fryseegnet Indsendt af : vicyde Indsendt : Red : |
|
|
Det er en god ide at starte med moussen så den kan stivne imens du laver marensene.
Hindbærmoussen: De frosne hindbær koges i en gryde. Der skal ikke vand ved, for bærrene afgiver en del væske, ret hurtigt. Kog bærerne 10-15 min ved svag varme og blend dem med stavblenderen hvis de ikke er kogt ud. Tilsæt vanilje og sukker og giv det et opkog. Tag det af varmen Læg husblas i blød i rigeligt med koldt vand og når det er udblødt ca. 10 min, så tag det op og knug vandet fra. Kom husblassen direkte ned til de blendede varme bær og rør det rundt. Når massen er ved at være kølet godt af uden af den er stiv (du kan evt. sætte det i vandbad, så køler det hurtigere) så pisker du fløden til blødt skum og tilsætter grøden af 2 omgange. Sæt moussen på køl imens du laver marengsene, så den kan stivne. Marengsene: Pisk æggehviderne stive, et godt tip til at hvid at de har fået nok er om man kan vende skålen uden der falder noget af massen ud, derefter tilsættes sukker, som skal vendes i! ikke piskes i!. put massen i en sprøjtepose og lav små eller store ”fuglereder” eller ”skåle” på et stykke bagepapir, på en bageplade. Derefter sættes de i ovnen ved 100 grader i ca. 1 time. Anretning: Sprøjt moussen i fuglerederne, hak eller smelt chokoladen. Anret som det lyster med chokolade og hindbær. Tips: det er vigtigt at hindbærgrøden er kølet helt af inden flødeskummet vendes i! |
|
Opskriften er vist 29421 gange,
og udskrevet 324 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer caroline - 2014-10-05 12:36:24 den er super lækker til sommer eller forår. Den smager FANTASTISK! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne