Ovndampet havørred
Hovedingrediens : LakseFisk - HavØrred Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
salt indeni og udenpå. Smør et ovnfast fad af passende størrelse. Læg porreringene i bunden af fadet. Læg ørreden ovenpå og dæk den med citronskiver. Hæld vand og hvidvin ved.
Dæk fadet med smurt alufolie og stil det i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter. Fisken er færdig, når rygfinnen nemt kan løsnes.
Hæld fiskeskyen fra og hold ørreden varm, mens saucen laves. Svits løg og purløg i lidt smør i et par minutter. Hæld fiskesky og hvidvin ved og lad det koge lidt ind. Tilsæt piskefløde og lad saucen koge et par minutter. Smag til med salt og peber. (Hvidvin kan erstattes med vand). Server med pillekartofler og kogte grønne bønner. |
|
Opskriften er vist 153666 gange,
og udskrevet 4367 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (33 stemmer) |
|
Kommentarer Bent Ingolf Johansen - 2017-05-01 19:54:15 Det blev en lækker ret med skøn "sovs". Jens Lønberg. - 2017-02-08 18:18:35 Opskriften er god, men det er godt nok en led ørred på billedet, der er ikke engang vasket af for slim før forberedelse og den er utrolig fed, ses via det mørke fedt under skindet. Husk at vaske fisken. Evt med salt (det fjerner slimen) derefter skylles den og tørres rigtig godt af. Evt kan det mørke fedtlag (det ligner kødet) fjernes før servering og det hele bliver meget mere lækkert. Kurt - 2016-07-14 23:44:59 Ikke for noget, men det er ikke en Havørred, men derimod en Regnbueørred :-) anonym - 2016-03-02 10:24:23 det smager godt Rigmor Hansen - 2015-12-14 10:45:04 Denne opskrift er hel fænomenal. Jeg afviger lidt her og der. Jeg bruger Torsk, Ørred, Laks. Vipper flapperne ud, så fisken står op på porren. Citron skiver skæres til midten, vrides og lægges tæt på ryggen. Der skal herefter ikke folie på anonym - 2015-02-22 14:35:58 hej en lækker ret.mvh.krogh anonym - 2009-11-03 19:59:59 super god opskrift. Puttede friske championer i sovsen det smagte pragtfuld. Jørgen Søgaard - 2005-01-01 01:01:01 god klassisk opskrift |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne