Basler Leckerli
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Jacob Liljehult Indsendt : Red : |
|
|
Honning, farin og smør varmes op i en gryde ved middel varme. Blandingen skal smelte til en ensartet tykt flydende masse, men må ikke komme i kog.
Mel, bagepulver og krydderier blandes i en skål. Mandler og nødder hakkes fint i en blender. Appelsinskal og papaya er for klistrede til at komme i blenderen og hakkes derfor med kniv. Både nødder og frugt tilsættes herefter til melblandingen. Tørblandingen tilsættes kirsch og juice, og efterfølgende den flydende sukker/smør blanding. Dejen røres godt igennem til melet er rørt helt ud. En bræddepande eller et fad ca. 20 x 30 cm smøres med smør og et tyndt lag mel fordeles over hele den smurte overflade. Dejen fordeles jævnt i hele bræddepanden med bagsiden af en ske. For at undgå at dejen klistre til skeen kan skeen dyppes i vand så friktionen mindskes. Kagen bages i en forvarmet ovn ved omkring 180 grader i 25-30 minutter. Når kagen er kølet af, glaseres kagen med en tynd glasur af 2 spsk. flormelis og 1 spsk. enten vand eller kirsch. Når glasuren er størknet, kan kagen skæres ud i stykker af ca. 3,5 x 3,5 cm. Tips: *Kirsch/kirschwasser er en kirsebærbrændevin som kan være en udfordring at finde i Danmark. Det kan evt. udskiftes med en anden sød spiritus, fx Bourbon. |
|
Opskriften er vist 3822 gange,
og udskrevet 61 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer annegrethe - 2023-12-21 16:35:31 Bedste julekager der findes. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne