Lakridsspecier
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Er fryseegnet som ruller Indsendt af : Jesser94 Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Potaske (Opløses i en smule vand)
De øvrige ingredienser vejes af i en skål og det hele æltes sammen til en ensartet dej. Hvis den føles lidt for blød, kan der tilsættes en smule mel. Dejen deles i 2-3 dele og rulles herefter til stænger med en diameter på 5 cm. Dejen sættes i fryseren, til den er rimelig fast. Dejen skæres i tynde skiver, ca. 3 mm. Bages ved 200 grader C. alm. ovn på næstøverste rille i 6-7 min. Afkøles og kommer i en kagedåse. Tips: Brun Farin har jeg valgt, at tilsætte for, at få en lidt mørkere dej. Kan erstattes med sukker. Kan pyntes med en smule lakridspulver, inden bagning. |
|
Opskriften er vist 25815 gange,
og udskrevet 474 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.6 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Aase - 2023-04-22 12:02:23 Fantastiske små kage. Jeg bruge natron istedet for potaske, det kan man kun få omkring jul. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne