Helstegt kalkun med bacon

Helstegt kalkun med bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Diverse kalkun

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Missy

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kalkun på 4,6 kg
100 g.smuldret franskbrød uden skorpe
100 g.bacon i tern
90 g.tørrede tranebær, kirsebær og/eller blåbær
2-3 spsk.hakket persille
7.5 dl.piskefløde
 Salt
 peber
50 g.smør
5 dl.bouillon
2 pakker bacon i skiver
 
Opskrift:
Fjern indmaden fra kalkunen og skyl den godt.
Drys den med salt på ydersiden.
Bland brødkrummer, bacontern, bær og persille i en skål.
Rør piskefløde, salt og peber i blandingen.
Prop blandingen ind i kalkunen og luk med kødnåle.
Læg kalkunen med brystet nedad på en rist.
Sæt en bradepande med bouillonvandet under risten.
Steg kalkunen i 2 timer på 170 grader (almindelig ovn) og dryp jævnligt bouillon over kalkunen.
Efter 2 timer vendes kalkunen med brystet opad, baconskiver lægges hen over brystet og kalkunen steges i yderligere 1½ time (dryp stadig jævnligt med bouillon).
Tag kalkunen ud af ovnen, pak den ind i sølvpapir og lad den hvile i 20 minutter, før den skæres ud og serveres.

Tips:

Server evt. med en tranebærsovs til.





karakterer:
Opskriften er vist 13151 gange,
og udskrevet 214 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-11-29 12:47:55
Det er jo nogen son kun skal lave en 1/2 kalkun Hvordan kan de så gøre det er ikke let at fylde den