Kransekagetop med lakrids
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Ninjadarde Indsendt : Red : |
|
|
Blend smuttede mandler sammen med sukker til stykkerne er et par mm.
Bland mandler, sukker, æggehvide og marcipan sammen. Sæt massen på køl i minimum en time (kan sagtens laves i god tid). Til lakridsringene blandes samtlige ingredienser sammen til hele massen er lys brun. Denne masse sættes herefter også på køl (kan også sagtens holde sig). Massernes rulles ud i pølser med en diameter på ca. 2 cm. Herefter trykkes de let flade på den ene side (se evt. hvordan Mette Blomsterberg gør). For at få skiftesvis lakrids og almindelige ringe skæres de nu ud i størrelserne: Lakrids: 10 cm, 15 cm, 20 cm, osv. Alm.: 12,5 cm, 17,5 cm, 22,5 cm, osv. Ringene skæres med spring på 5 cm indtil det ikke er muligt at lave den næste størrelse. Herefter skæres et 5 cm stykke af den almindelige masse, som rulles til en kugle som passer på toppen. Den resterende masse kan evt. skæres til små kransekage stykker eller rulles til små kugler, som er gode at bruge som smagsprøver. De skårne stykker formes til ringe, som ligges på bageplader (én til lakrids og én til alm.) og lakridsringende drysses med lakridspulver. Herefter bages de i alm. ovn ved 190C i 10-15 min. Når ringene er kølet af, smeltes først den hvide chokolade. Den kommes i et kræmmerhus lavet af bage- eller madpapir, formet så hullet er meget lille. Sæt gerne klisterbånd på ydersiden, så det er nemmere at arbejde med. Herefter pyntes alle lakrids ringene med den hvide chokolade og evt. frysetørrede hindbær. Slut af med et par klatter chokolade på toppen af kransen, som de almindelige ringe sættes fast med. Herefter smeltes den mørke chokolade til pynt af de almindelige ringe. Start med at pynte nedefra. Tips: Kransekagen er ikke lige så sød som en standard kransekage og er derfor rigtig god at spise til champagne. |
|
Opskriften er vist 4526 gange,
og udskrevet 82 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne