Svinemørbrad, Hannes

Svinemørbrad, Hannes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.svinemørbrad
1 spsk.smør
2 dl.hvidvin
¼ hvidkål
1 porre
2 løg
½ selleri
2 gulerødder
2 æbler
10 svesker
10 cocktailpølser
16 skiverbacon
 
 farsen:
500 g.flæskesmåkød eller nakkekam (hakket)
2 æg
2 dl.kaffefløde
60 g.hvedemel
65 g.revet løg
 salt
 peber
 Muskatnød, friskrevet
 
Opskrift:
Grønsagerne snittes groft og sauteres kort.

Skær mørbraden halvt igennem på langs og giv den et ekstra snit ved yderkanterne, så den får form som en rektangel. Mørbraden krydres med salt og peber.

I et smurt ovnfast fad fordeles de snittede grønsager. Anbring mørbraden på urterne og påfør et pænt lag fars. Midt på farsen anrettes skiftevis æbler, svesker og cocktailpølser, og det hele dækkes med baconskiverne. Der hældes 2 dl hvidvin på grønsagerne og fadet sættes i en varm ovn ved 200 grader C, i ca. 50-60 minutter.

Anretning:
Servér retten i det ildfaste fad. Kartofler eller groft brød passer godt til.





karakterer:
Opskriften er vist 33545 gange,
og udskrevet 468 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Det smager utrolig godt, og det rækker til ca 6 pers.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er en dejlig ret