Nem og frisk coleslaw

Nem og frisk coleslaw, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SalaterRet : Salater - Coleslaw

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Marianne Søgaard

Indsendt :      Red :
Nem og frisk coleslaw, billede 4 Nem og frisk coleslaw, billede 1 Nem og frisk coleslaw, billede 2 Nem og frisk coleslaw, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
225 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
  Dressing:
250 gram Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Mayonnaise. fedtreduceret 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
1 tsk. Æblecidereddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 spsk. Akaciehonning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Snit hvidkål og gulerødder fint. Bland kål og gulerødder i en stor skål.

Coleslaw dressing:
Bland ingredienserne til dressingen sammen i en anden skål. Smag til med akaciehonning og salt.

Hæld dressingen over grøntsagerne, og vend det rundt.





Beskrivelse:

Opskrift på coleslaw med hvidkål

Mums, findes der noget bedre en knasende sprød salat? Denne salat er det perfekte supplement til sommerens mange grillretter med venner og familie. Her får du opskriften på en nem coleslaw salat, som kan laves i sidste øjeblik inden servering.

Salatens oprindelse

Coleslaw er en populær salat, særligt i USA, som stammer fra Holland helt tilbage i 1700-tallet. Den moderne variant med mayonnaise som dressing menes dog at stamme fra det 18. århundrede, da det var der, mayonnaisen blev opfundet.

Populært med hjemmelavet coleslaw

Coleslaw bliver dagligt anvendt i mange danske køkkener. Grunden til dette skyldes bl.a. at den kan anvendes i et bredt udvalg af retter. Dog ses salaten oftest i en burger eller i en pulled pork sandwich, men den lækre ret kan dog sagtens spises for sig selv. Derudover forbinder mange salaten som tilbehør til spareribs, da de ofte serveres sammen. Og dette er dog ikke helt ved siden af - spareribs og coleslaw passer perfekt sammen til en lækker grillmiddag.

Vil du hellere have en fedtfattig variant?

Du kan nemt sætte dit eget personlige præg på denne coleslaw opskrift. Selvom de fleste laver den på mayonnaise, hvidkål og gulerod, er der rig mulighed for at eksperimentere og lave et lækkert og smagfuldt alternativ.

Hvis du ønsker en mere fedtfattig version, kan du erstatte mayonnaisen med skyr eller ymer. Du kan også gøre den gamle klassiker mere spændende ved at tilføje små ananasstykker.

FAQ

Hvad er coleslaw?

Coleslaw er en salat bestående af revet hvidkål og gulerødder rørt med mayonnaise. Salaten er af Hollandsk oprindelse, men er særlig udbredt i USA.

Hvad spiser man til coleslaw?

Coleslaw spises ofte sammen med grillmad eller burgere. Prøv det i en burger eller pulled pork sandwich eller som tilbehør til spareribs eller andet grilkød.

karakterer:
Opskriften er vist 108655 gange,
og udskrevet 1494 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3449 (821 kcal)
KJ pr. Pers. 862 (205 kcal)
Vægt ialt 885 gram
Vægt pr. Pers. 221 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 389 KJ (92 kcal)
Protein 1.6 gram
Fedt 6.4 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu