Langtidsstegt And på gasgrill
Hovedingrediens : And - And hel Indsendt af : JJ Indsendt : Red : |
|
|
Dagen før:
Anden renses godt indeni og udenpå, sørg for at fjerne blodrester etc. Skær Gumpen af, med mindre du selvfølgelig godt kan lide den. Fjern posen med indmad og gem indholdet til at lave sovs. Marinade: 6-8 dl. vand (Mælk) blandes op med 50 gr. salt, 2-3 spiseskefulde honning og en presset appelsin. Læg anden i en pose og hæld marinaden i. Stil den i køleskabet og vend den et par gange inden du skal bruge den. Fyld til Anden: Hak 2-3 løg, æblerne, appelsinen, nødderne/mandlerne, 2-3 fed hvidløg og Chilien og kom godt med salt og Peber, samt Rosmarin og Timian på en pande og svits det af eventuelt i lidt andefedt, som findes på anden. Lad det småsimre i ca. 5 minutter. Gem eventuelt æbleskrællerne til sovsen. And stegt på gasgrillen: Tag anden op af posen og skyld marinaden af. Gnid godt med salt og friskkværnet peber både indeni og udenpå. Fyld fyldet i anden og sy anden sammen. Stik spyddet igennem anden og ud på grillen med den. Stil en foliebakke med vand under anden, så alt det gode drypper derned i. Læg hjerte, hals m.m. i foliebakken. Anden steges i 5-6 timer ved ca. 130-140 gr. Et par timer før anden er færdig, begyndes på sovsen. Sovs til anden: Tag foliebakken med indvolde m.m. ud og lad den køle af. eventuelt i køleskabet, hvis det skal gå stærkt. Tag hjerte m.m. op i en gryde med vand, sammen med rodfrugter, de resterende hakkede løg og hvidløg, selleri, laurbærblade, æbleskræller, porrer og rødvin godt med salt og peber. Kog det hele i 1 times tid, hvorefter du hælder den gode væske fra foliebakken i. Væsken i foliebakken skulle nu gerne være så kold at det meste andefedt kan skrabes af hvis man ikke vil have det med i sovsen. Lad det simre en halv times tid længere og hæld alt indholdet igennem en si og pres det godt igennem, så det alt den gode smag kommer med. Sovsen smages til med ribsgele, salt og peber og eventuelt lidt fløde hvis du har det. Anden skal lige hvile et kvarters tid inden du skærer den ud. Når den har hvilet åbner du den og tager fyldet ud og putter det i en skål, så det kan serveres som tilbehør. Tips: Tilbehør til anden: Her anbefales de sædvanlige hvide aspargeskartofler, brune kartofler, rødkål, waldorfsalat, lidt surt, ribsgele, franske kartofler og selvfølgelig sovsen og fyldet fra anden. Velbekomme! |
|
Opskriften er vist 81431 gange,
og udskrevet 1326 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (71 stemmer) |
|
Kommentarer Mads Bo - 2015-12-22 09:25:40 Et rigtigt dejligt fyld er peberkartofler: Kartoflerne koges i 10 min i forvejen, evt. dagen før, stilles koldt. Når anden skal kartoflerne skylles i koldt vand og derefter rulles i masser af groft knust peber, (kan købes i breve i supermarkedets), fyld kartoflerne evt. sammen med madæblebåde i anden, når anden er klar lægges indholdet i et fad og holdes under klæde til anden serveres, kartoflerne står perfekt til den fede and. Gos appetit. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne