Skorper
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Nej Indsendt af : FTO Indsendt : |
Fotograf: FTO |
|
Lun mælken med smøren, til smøren er smeltet og mælken ca 37-40 grader.
Hæld bagepulver, kardemomme, sukker og salt op i en skål. Hæld mælk med smøren op i skålen så alt mikses. Når blandingen er finger lun kommes gæren i (jeg bruger tørgær og gerne for sød dej). Derefter fyldes der bare med mel lidt efter lidt, og æltes godt. Lad dejen hæve en times tid, på et lunt sted. Fordel dejen i 4 flutes på 2 bradepanner. Hæve igen en halv time. Steg en og en bradepanne i 15min på 200grader. Herfeter skal de køle helt helt ned så du ikke klumper dem når de deles med kniv. Så skal de deles som til en sandwich, og deles videre til mindre passene rundstykke størrelser. Ind i ovnen på 150grader varmluft i 45min. Midt/nedre del af ovnen. En og en bradepanne. Tips: Du skal ikke have travlt og have god tålmodighed. Tid og grader i ovnen ved tørring, kan man selv justere lidt. Også iforhold til den ovn man har (stor forskel). Mine bliver sprøde men med bid i. Høj varme i kort tid kan lave stenskorper. Lav varme i lang tid kan lave tøre skorper, der bare bliver til pulver i munden. |
|
Opskriften er vist 9780 gange,
og udskrevet 216 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Thomas - 2018-01-09 18:52:44 Fantastisk gode 😀😀😀 Men måske mellem 900-1000g mel... Luna - 2014-11-12 08:16:04 Fuldstændigt som farmors knas knas nummenum :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne