Tærte med skinke eller bacon

Tærte med skinke eller bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 5 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse skinke

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja de kan godt komme i fryseren... Bare ikke flere måneder.:-)

Indsendt af : TrunteTatt

Indsendt :      Red :
Tærte med skinke eller bacon, billede 4 Tærte med skinke eller bacon, billede 1 Tærte med skinke eller bacon, billede 2 Tærte med skinke eller bacon, billede 3
Fotograf: TrunteTatt  

Ingredienser:
  Dej:
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Æggeblanding:
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Timian, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Skinketærtefyld:
1 pakke Skinkestrimler, kogt 1 pakke skinkestrimler indeholder gerne 150 gram.
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
  Bacon-porretærtefyld:
150 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
3 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
   
Opskrift:
Til dejen:
Smuldre smøren ned i melen og saltet. Kom ægget (det er lidt meget med et helt æg, så hvis du vil kan du tage lidt af blommen og hviden af, deri og saml dejen til den er fast. Læg den på et bor drysset med mel, og rul den ud, med en kagerulle. Læg det i en tærteform og klip resterne af med en saks. Prik huller med en gaffel. Nu skal den forebages i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter.

Til æggeblanding:
Bland alle ingredienser i en skål og pisk løs med et piskeris.

Til skinketærtefyld:
Hak løgene groft og svits dem på en pande. Fordel dem i bunden af den forebagte tærtebund og kom skinkestrimlerne over. Fordel derefter æggeblandingen over tærten.

Til bacon-porretærtefyld:
Skær baconen ud i små stykker og steg dem svagt på en pande. Kom dem i en skål til de skal bruges. Skær porerne ud i cirkel stykker, svits dem og fordel dem så på tærtens bund. Kom den svagt stegte bacon over porrerne. Og fordel derefter æggeblandingen over tærten.

Tærten skal bages i ovnen ved 200 grader i ca. En halvtime.

Tips:

Denne tærte kan godt se ud som at være svær at lave, men det er den faktisk ikke:-) Jeg håber at den smagte som den skulle, kærlig hilsen TrunteTatt

PS. Bemærk at den selv kan vælge om du vil lave skinke eller bacon-porrer fyld til din tærte.





Beskrivelse:

Historien bag tærten

Tærte findes i uendeligt mange variationer - både søde og salte - og er en ret, man kan tilføje stort set alt slags fyld til. Det er netop også derfor, at det er sådan en populær spise den dag i dag, men hvor stammer tærten egentlig fra?

Daglig kost i den gamle Grækenland

Det skulle eftersigende være de gamle egyptere, der fandt på at bruge havre, hvede, rug eller byg til at lave en dej, som blev fyldt med honning og/eller frugt. Senere blev tærte, i det gamle Grækenland, en del af den daglige kost, hvor de kreerede forskellige varianter alt efter anledningen. Til morgenmaden var det for eksempel ‘ariston’ - en tærtedej lavet på vin - som blev serveret, mens der i diskussionsfora blev spist tærter fyldt med honning. ‘Mytlotos’ var hertil en tærte, som var fyldt med honning, ost og hvidløg, mens ‘maza’ var en næringsrig tærte, som blev æltet på mel, rug af byg, havre og bælgfrugter.

Det var først senere, at romerne tilføjede både æg, kød og andre ingredienser til tærterne, hvor de blandt andet blev også brugt som offergaver. Tærte er, som sagt, stadig en yderst populær spise, og det er den med god grund. Det er nemlig en ret, der er bekvemmelig, fordi den kan laves med alt fra frugt, grøntsager og kød - ligesom vores forfædre har gjort det.

karakterer:
Opskriften er vist 1135850 gange,
og udskrevet 9271 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (155 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13726 (3268 kcal)
KJ pr. Pers. 2745 (653 kcal)
Vægt ialt 1650 gram
Vægt pr. Pers. 330 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 831 KJ (198 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 13.2 gram
Kulhydrat 14.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-12-04 12:01:26
Super opskrift I stedet for at rulle dejen ud, kan man når den er kold skære den i tynde skriver og presse den i tærte formen

  -   2019-03-11 21:10:41
Super nem og virkelig frisk. Jeg brugte godt nok et æg mere i retten, men det er jo en smagssag.

  -   2018-07-10 15:07:51
Super god opskrift.

  -   2018-03-13 07:41:25
Jeg synes dejen blev FOR sprød/tør til en tærte.

  -   2017-09-19 00:38:15
Tak for opskriften, den var god og sprød.

  -   2017-06-15 12:25:41
Æggemasse til stor tærteform 30 cm: 4 æg, 2,5 dl piskefløde,75 -100 g reven ost Den færdigkøbte dej passer til den størrelse form. Jeg foretrækker at forbagei 15 min,færdigbage i 30 min.

  -   2016-12-12 15:15:00
Kan man bruge andet ind fløde?

  -   2016-11-11 19:47:27
Jeg synes at der er for meget fyld i forhold til ægtemassen. Det lidt ærgerligt da jeg ellers tror den var blevet god med lidt mere æggemasse.

  -   2016-10-27 13:37:35
Hvad slags fløde anvender du/I til æggeblandingen?

  -   2016-09-23 14:35:36
Kan man lave den også senere varme/lune den.. skal nemlig bruge den til en fest.. hvor der går lidt tid før vi skal spise?

  -   2016-09-14 12:09:28
Kan man lave bacon tærten dagen før? :-)

  -   2016-09-13 20:54:23
Min tærtedej vil overhovedet ikke hænge sammen selvom jeg bruger din opskrift til punkt og prikke? Den smuldre når jeg ruller den ud, har du nogle råd? :)

  -   2016-06-16 17:50:18
Jeg have Ønsket i have skrevet ,Hvad Størrelse man bruger i tærteform da jeg har flere størrelse Der står bare Det er til 6 pers Venligst Ruth

  -   2016-03-06 19:05:07
I stedet for skinke og bacon laves tærten med div. grønsager, altså porre, 1 løg, 2 gulerødder (giver farve i det grønne) og lidt rosenkål. Til tærten serveres en varmrøget torskerogn - tilbehør citron både.

  -   2015-10-17 16:14:36
Skal tærterne forebages

  -   2015-08-24 15:48:02
Hej alle sammen. Tusind tak for kommentarerne!:-)

  -   2015-06-08 12:42:50
Kan man godt bruge bacon uden porerne også istedet bruge løg?

  -   2015-04-29 15:13:29
Jeg snød !! Ja så er det sagt. Jeg købte en færdig tærtedej og fulgte så ellers resten af din opskrift og tænk sig engang, den blev faktisk super god. Så takker for en god opskrift, hvor jeg så kun brugte opskriften til fyldet.

  -   2014-05-28 13:04:33
lyder lækker jeg tænker jeg vil putte både skinke-bacon og porre i tænke at tage et bundt porre mindre (altså 2) og så erstatte med skinke..:-) det bliver aftensmaden i aften...

  -   2014-01-05 17:32:59
tusind tak, Bøgedal!

  -   2013-12-16 18:32:26
Rigtig god og lækker tærte! Og nem at lave! Jeg har lavet skinke udgaven, hvor jeg også kom kartofler i :) kanon lækker

  -   2013-11-12 16:04:53
I kan jo skrive en kommentar til den hvis i har lyst:-) og har tid... Kærlig hilsen TrunteTatt:-)