Provencalsk svinemørbrad med kløftekartofler
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Svinemørbrad ordnes og endestykkerne skæres af, da det kun er midterstykket der kan bruges (gem resten i fryseren). Pisk æggene sammen og læg mørbradstykkerne i æggemassen. Skal stå i mindst ½ time.
Krydr raspen med friskhakket timian, salt og peber. Tag mørbradstykkerne op af æggemassen og lad dem dryppe af. Vend dem i raspen så alle sider dækkes. Rasplaget skal være meget tyndt. Skal trække køligt i 5-10 minutter. Brun mørbradstykkerne i en blanding af smør og olie på alle sider. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem i ovnen ved 150 grader C i 10-15 minutter. Tomatsauce: Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Hak den friske rosmarin og timian. Skær chilipeberne i tynde strimler og kog det hele i vin i en times tid. Så kommes olivenolien i. Tilsidst kommes fløden i og saucen koger igennem i 3-5 minutter. Smag til med salt og peber. Kløftekartofler: Vask og skrub kartoflerne grundigt. De skal råsteges med skindet på. Skær dem i både og tør dem godt i et viskestykke. Råsteg kartoflerne i vindruekerneolie, til de er møre og sprøde. Drys dem med salt. Yderligere: Vask squash'ne godt og skær dem i 1½ cm store skiver. Damp squash'ne hurtigt i smør i ca. 2 minutter, de skal stadig være sprøde. Anretning: Skær mørbradstykkerne i skrå - ikke for tynde skiver. Anret 2-3 skiver i den forreste del af tallerkenen, kartofler og gourgetter taglagte i den ene side Tips: Man kan sagtens bruge andre grønsager end squash, brug de grøntsager der findes i sæsonen. |
|
Opskriften er vist 26630 gange,
og udskrevet 609 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (9 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-05-22 19:25:47 Og hvor det så lige tomaterne kommer ind |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne