Græsk gyros 02
Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Yogi Indsendt : |
|
|
Start med at lave Tzatziki.
Creme fraiche hældes i en skål. Agurken rives, og det revne agurk vrides for vand. Tilsæt det til creme fraiche sammen med 2 knuste hvidløg og ½ tsk. fint salt. Aubergine, squash og løg skæres i 2x2 cm tern, og tomaterne halveres. Kødet blandes med olie, rosmarin, spidskommen, salt og peber. Knus så 2 til 4 hvidløg ved alt efter smag. Fedtstof puttes på en pande, og kødet svitses akkurat, så det har farve på alle sider. Tag kødet af, og svits grøntsagerne ved høj varme, så de ikke bare begynder at koge. Efter 5 minutter tilsættes kødet, og det hele varmer igennem yderligere 5 minutter. Server med frisk persille drysset over. Tips: Serveres med ris. Persillen kan evt. røres i risene lige inden servering, og så undlades persillen på pandekødet. Man kan med succes spice gyros op med f.eks. peberfrugt og sukkerærter. Tzatziki bør ikke laves i alt for god tid, da hvidløget vil intensivere smagen, jo længere det står. Jeg laver det lige inden den øvrige tilberedning, og så står det i køleskabet indtil servering. Hvis man er bange for, at gyrosen bliver for tør, kan man hælde ½ dl. fløde 38% ved de sidste 30 sekunder. Lammekødet kan fint erstattes med f.eks. oksestrimler til stroganoff, men det er vigtigt, at det kun lynsteges. |
|
Opskriften er vist 11574 gange,
og udskrevet 81 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne