Speltrisotto med grønt og rester fra køleskabet
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Divers gryn/korn Indsendt : Red : |
|
|
Denne risotto kan jo være en slags base for dig, og så kan du vælge om den skal gå til fisk eller kylling eller rester fra dagen før.
Start med at tage en god gryde med en tyk bund, kom 1 dl olivenolie i, lad det lige varme op, dog ikke for varm, så tilsætter du først spelten, lad dem blive klare, tilsæt så løgene og æblerne (dog kun det ene æble), rør godt rundt, nu tilsættes fond og mosten, lad det snurre ved svag varme i 10 min. Husk at røre lidt i risottoen under vejs, du kan, hvis du synes, tilsætte mere væske undervejs, det kommer an på, om du vil have en fast eller lind risotto. Når de 10 min. er gået, tilsættes den revne ost og porre samt timian, som er plukket. Lad det simre videre i ca. 10 min. Hertil sidst tilsættes det sidste æble og det frisk hakkede ingefær, det løfter retten helt op, nu skal der smages til, og du kan efter behag tilsætte yderligere væske og ost, det er dine smagsløg, der bestemmer. Serveres evt. med en grøn salat. |
|
Opskriften er vist 4419 gange,
og udskrevet 104 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne