Laks med blomkålsgratin

Laks med blomkålsgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Blomkålsgratin:
1 stort blomkål
100 g.skrællede kartofler
0.5 bdt.persille
0.5 bdt.basilikum
1 spsk.hasselnødder
1 fedhvidløg
0.5 dl.olie
50 g.revet parmesan
 
 Laks:
500 g.laks
 Salt
 peber
1 dl.hvidvin
 
Opskrift:
Blomkål deles i stokke og buketter. Stokke og kartoflerne koges i saltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra og blend det med det samme, det skal være som mos. Smag til med salt og peber.

Krydderurter, hasselnødder, hvidløg og olie blendes til en pesto.

Blomkålsbuketter skæres i 1 cm tykke skiver.

Tag et fad med kant, dæk bunden med pestoen men gem lidt til toppen. Put mosen i og sæt rækker af blomkål med mos imellem, så blomkålene står som en lille skov. Drys parmesan og pesto over. Krydr med friskkærnet peber og groft salt.
Denne ret kan spises rå som en delikat crunch sag eller bages i ca. 10 min. ved 180 grader.

Laksen lægges i et smurt fad, krydres med salt og peber og hvidvin på.
Et låg af bagepapir og folie lægges på, og den sættes i ovnen ca. 180 grader i ca. 15 min.





Beskrivelse:
Se kokken farvoritopskrift på Blomkålsgratin

karakterer:
Opskriften er vist 5026 gange,
og udskrevet 94 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu