Mørbradgryde med champignon og ærter

Mørbradgryde med champignon og ærter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Mørbradgryde med champignon og ærter, billede 4 Mørbradgryde med champignon og ærter, billede 1 Mørbradgryde med champignon og ærter, billede 2 Mørbradgryde med champignon og ærter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
3 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
500 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 kvist Timian, frisk
3 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
250 gram Cherrytomater 1 cherrytomat vejer ca. 10 gram.
   
Opskrift:
Befri mørbraderne for sener og hinder. Skær dem i 2 cm brede stykker. Tryk dem flade på skærefladen.

Lad olie og smør blive varmt i en tykbundet gryde. Brun mørbradbøfferne på begge sider. Tag dem op af gryden.

Tilsæt løg i kvarter og champignoner evt. i kvarte. Lad det snurre sig gyldent. Kom bøfferne tilbage i gryden og krydr med salt og peber. Læg en lille kvist timian ved og tilsæt halvdelen af bouillonen. Lad det snurre i 5 min.

Kom bøffer, løg og svampe i et halvdybt fad og hold det varmt.


Kom resten af bouillonen i gryden sammen med fløden og tilsæt ærter og forårsløg skåret på skrå i ca. 0,5 cm. stykker. Kog igennem ved god varme og smag til med salt og peber.
Hæld det hele over bøfferne.

Serveres med løse ris eller aspargeskartofler, pynt gerne af med det flåede tomater.





karakterer:
Opskriften er vist 65286 gange,
og udskrevet 1660 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9267 (2206 kcal)
KJ pr. Pers. 2316 (551 kcal)
Vægt ialt 2470 gram
Vægt pr. Pers. 617 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 375 KJ (89 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 4.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-08-31 21:21:44
Flåning af tomater. Du skær det hårde hvor stilken har sidet ud, og så putter du dem i spildkogende vand i 20-30 sekunder, vandet hældes fra og de skyldes med koldt vand.

  -   2008-08-31 21:20:32
Jeg skar også champignonerne i kvarte, forårsløgene manglede der at stå hvad der skulle gøres ved, og hvornår de skulle i, jeg skar dem i 1 cm stykker på skrå, og tilsatte sammen med de kvarte løg. Den sidste halvdel af bouillonen rystede jeg med 1 spsk. mel for at jævne.