Mørbrad i tomatflødesovs med bacon

Mørbrad i tomatflødesovs med bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Kim Andersen

Indsendt :      Red :
Mørbrad i tomatflødesovs med bacon, billede 4 Mørbrad i tomatflødesovs med bacon, billede 1 Mørbrad i tomatflødesovs med bacon, billede 2 Mørbrad i tomatflødesovs med bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
500 gram Svinemørbrad, afpudset
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Sauce:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Steg baconet sprødt imens mørbraden afpudses.

Skær mørbraden i 2-3 cm tykke stykker, og bank dem flade. Krydr stykkerne med salt og peber og vend dem i mel.
Steg stykkerne ved høj varme, i bacon fedtet, og læg dem i et ovnfast fad.

Kom fløden, dåse tomaterne og hvidløget i en blender/stavblender, og blend det sammen. Smag til med salt og peber. Hæld det derefter over mørbrad stykkerne, og tilsæt det stegte bacon.

Kom fadet i en opvarmet alm. ovn ved 200 C, i ca. 30 min.

Tips:

Serveres med ris og grønt, evt. flutes.





karakterer:
Opskriften er vist 56856 gange,
og udskrevet 884 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11743 (2796 kcal)
KJ pr. Pers. 2935 (699 kcal)
Vægt ialt 1533 gram
Vægt pr. Pers. 383 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 766 KJ (182 kcal)
Protein 9.2 gram
Fedt 15.5 gram
Kulhydrat 2.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-03-12 18:34:34
Okay ret hvis det skal gå stærkt. Men den skal helt klart have tilført syre. Jeg brugte citruseddike

  -   2017-09-01 18:04:40
Hvordan undgår du, at fløden bliver til piskefløde, når du blender den? Jeg har prøvet at blende fløde i få sekunder, og det var helt stift bagefter?

  -   2015-10-09 16:35:42
Prøv med koncentreret tomatpure i stedet for dåse tomater og prøv også med stegte champignon oven på 😀

  -   2013-08-31 16:44:26
Det er næsten syndt at lægge det sprøde bacon ned i saucen, det kan sagtens gemmes og læggges ved serveringen.