Mørbradbøffer med sveskekompot
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker Indsendt : Red : |
|
|
Bed slagteren fjerne bimørbrad og afpudse svinemørbraden for sener. Skær mørbraden ca. 3 cm tykke skiver og dup bøfferne tørre med køkkenrulle.
Skær sveskerne i skiver, og kog dem i 2 dl vand tilsat sukker i 10 minutter. Krydr mørbradbøfferne med peber, og brun dem 1 minut på en pande i en blanding af olie og smør ved god varme. Dæmp varmen til middel varme, og steg dem 3-4 minutter på hver side til de er netop gennemstegte. Tag dem af panden og hold dem lune under stanniol. Skær løget tynde skiver og svits det et par minutter i det fedtstof der tilbage på panden. Skær æblerne både og tilsæt dem sammen med 1 tsk fintrevet citronskal, svesker, timian og 1/2 dl sveskevand, og lad det simre ca. 5 minutter. Hæld fløden ved og kog det lidt ind, til konsistensen er cremet. Hæld kompotten i bunden af et fad og anret bøfferne oven på. Giv brød til. |
|
Opskriften er vist 11444 gange,
og udskrevet 259 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer KK Thisted - 2005-01-01 01:01:01 Retten er rigtig god. Mørbrad med svesker og æbler indeni har jeg lavet mange gange; men denne variation er en dejlig variation. Sammensætningen med svesker, løg, æbler og citron er meget genial, så retten kan anbefales - og er også fin som gæstemiddag. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne