Gateau Marcel 02
Indsendt af : Pixx Indsendt : Red : |
|
|
(Kagen SKAL laves dagen før)
1: Vaniljekornene skrabes ud og blandes med lidt af sukkeret så de ikke er klumpet sammen. 2: Chokoladen hakkes og smeltes sammen med smørret over vandbad – pas på chokoladen ikke bliver for varm da den så vil klumpe og få grim smag. Hellere gøre det langsomt end at skulle starte forfra. 3: Mens chokoladen og smørret smeltes piskes sukkeret og vaniljen sammen med æggeblommerne og æggehviderne. Det skal piskes til det er stabilt skum, når man hiver piskeren op skal skummet holde toppen op. Det er godt at piske i en køkkenmaskine da en elpisker nemt kan blive overopvarmet grundet den lange piskning. 4: Når chokoladen er smeltet køles den kort af og vendes forsigtig i æggemassen. Det er nemmest at gøre det med hånden, men en dejskraber kan til nøds bruges, pas dog på ikke at slå for meget luft ud af massen, vend det forsigtigt og kun til det er ensartet. 5: Massen deles i to skåle med 500 g i hver, den ene filmes og sættes på køl. 6: Den anden skål sigtes de to skefulde mel i og det vendes til massen er ensartet. 7: Massen kommes i en springform der er foret med bagepapir eller smurt og bages ved 160 grader i ca 30 minutter, tjek kagen før da alle ovne varmer forskelligt. 8: Når chokoladebunden er kølet af kommes der er kant konditorplast i kanten (hvis der ikke allerede er bagepapir der) og chokolademassen fra køleskabet kommes ovenpå. 9: Den stilles på køl til næste dag, toppen sætter sig natten over så den skal stå natten over for at den ikke flyder udover det hele når man befrier den fra formen. 10: Drysses med kakaopulver og pyntes med bær eller marcipanblomster. 11: Bon appetit! |
|
Opskriften er vist 4330 gange,
og udskrevet 71 gange. Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter. |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne