Gorgonzolasauce
Hovedingrediens : Oste - Gorgonzola Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Stephanie Paagh Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tag en tykbundet gryde, og hæld fløden i.
Reducér fløden, under jævnlig omrøring, ved middel til høj varme til den er blevet cremet og er tyknet. Den skal føles jævnet. Kom nu 1½ dl hvidvin og gorgonzolaen i fløden. Hvis der er skorper på gorgonzolaen, så fjern gerne disse, da der ellers kan forekomme klumper i saucen. Gem den sidste ½ dl sidste hvidvin til tilsmagning. Lad osten smelte i saucen uden at den kommer op at koge, da osten kan klumpe, eller tyknes. Smag til med salt og friskkværnet peber, og evt resten af hvidvinen. Er saucen ikke tyk nok, kan man jævne med en smule maizena, men er ikke nødvendigt såfremt den får lov at reducere længe ok. Tips: En fløde med lavere fedtprocent, jævnet med maizena kan anvendes, såfremt man ønsker det skal være mindre fedt. Dog mister man en del af smagen. Ka med fordel tilsættes en smule hakket persille eller champignon. |
|
Opskriften er vist 83938 gange,
og udskrevet 1120 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.2 (120 stemmer) |
|
Kommentarer Anja - 2020-09-09 12:27:22 Smager fantastisk godt og jeg er ellers normalt ikke til gorgonzola. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne