Indisk lammekarry

Indisk lammekarry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :
Indisk lammekarry, billede 4 Indisk lammekarry, billede 1 Indisk lammekarry, billede 2 Indisk lammekarry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.lammebryst med ben skåret i skiver
1 spsk.olie
 
3 dl.hakkede løg
3 fedhvidløg
2 spsk.karry
1 spsk.revet frisk ingefær
1 spsk.vineddike eller citronsaft
 salt
 friskkværnet peber
4 store, flåede tomater
2 peberfrugter skåret i terninger
2 æbler skåret i terninger
2 spsk.friskhakket mynte eller 1 tsk. tørret
2 dl.bouillon
 
1 tsk.garam masala
 
 friskhakket mynte eller koriander
 
Opskrift:
Skær overflødigt fedt af kødet og skær det i ret store firkanter. Lad benene side på nogle stykker. Brun kødet i olie ad to gange. Tag det op med hulske.

Svits de hakkede løg. Tilsæt evt. lidt mere olie. Tilsæt hvidløg og karry og svits begge dele med et øjeblik. Læg kødet tilbage i gryden og tilsæt ingefær, eddike, salt, peber, flåede tomater skåret i både, peberfrugt og skrællede æbler skåret i terninger, mynte samt bouillon. Bland det hele godt.

Lad retten småkoge ¾ -1 time, til kødet er meget mørt. Spæd evt. lidt mere væske ved under kogningen. Tilsæt evt. 1 tsk. garam masala og lad den koge med 5 min.

Servering:
Anret løse ris på et fad og læg lammekarry i midten. Drys evt. frisk hakket mynte eller koriander over. Byd små skåle med mangochutney samt terninger af tomat, peberfrugt og æbler med citronsaft til retten

Tips:

Garam masala er et indisk blandingskrydderi, der bla. består af nelliker, kardemomme, muskat og kanel.





karakterer:
Opskriften er vist 51857 gange,
og udskrevet 1179 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-06-26 14:20:18
Mener at kødet skal koge længere før det er mørt. Vi kogte det nærmere 3 timer, bare gryden ikke koger tør er det også ok.

  -   2010-06-20 21:13:46
En fantastisk opskrift. Lidt hjemmeblandet garam masala gør hele forskellen!

  -   2009-01-28 19:37:54
Simpelhen en super ret. Smager så hjertet smelter og hjernen går på stand-by

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er rigtig god, man kan også bruge andre former for lammekød til mindre portioner og peberfrugt kan godt udelades

  -   2005-01-01 01:01:01
En rigtig lækker ret