Svinemørbrad stegt som vildt
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Røget flæsk eller bacon skæres i terninger og brunes sammen med mørbraden i smør. Derefter tilsættes kaffefløde, ribsgelé og sojasauce. Mørbraden vendes af og til, og steges videre i ca. 20 minutter.
Den tages op og i panden laves sovsen med piskefløde og lidt mere ribsgelé. Sovsen tilsættes kulør. Skal sovsen være tyk må den jævnes. Kødet skæres på skrå i skiver og anrettes på et fad med ribsgelé og syltede asier. Lidt sovs hældes over og mørbraden serveres med kartofler. |
|
Opskriften er vist 221787 gange,
og udskrevet 8402 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (140 stemmer) |
|
Kommentarer Tina Jensen - 2019-10-10 18:52:43 Et lidt trist billede som desværre ikke viser hvor god denne ret i virkeligheden er ! Har lavet den et utal af gange og det smager himmelsk - lad jer ikke skræmme men prøv det. Marianne Bush - 2018-02-26 22:28:06 Jeg har arvede denne opskrift fra min mor og har lavet den i noget med 45 år med et par ændringer. Skærer to mørbrader halvvejs igennem på langs (så de bliver flade), lægger dem sammen med persille i midten og vikler baconstrimler om de to mørbrader. Binder dem sammen med tråd og fortsætter så som beskrevet i opskriften (selvfølgelig uden bacon stykkerne) dog uden soya sovs men med blue cheese. Linda Hansen - 2013-01-25 13:13:10 Super god opskrift.....dog bruger jeg 1 tsk gorgonzola i stedet for kinesisk soya og letter den lidt med 1 oksekødsterning og vand.....absolut en af vores favoritter Gerda Jensen - 2012-04-30 16:45:50 Det er jo Kirsten Hüttemeiers opskrift! Så den fornylig i TV. Venlig hilsenm - Gerda Jensen lars jensen - 2010-03-14 13:57:06 det bliver endnu bedre hvis man kun giver 2,5dl kaffe fløde og spæder til med mælk under stegningen og giver den 4-5 hele enebær, og når stegen er færdig så kom alt mælkesnakset op i en kasserolle og kog panden af, i et par minutter,i ca 3 dl vand(for at få endnu mere vildt smag frem). kom det op i kasserollen og smag den til og jævn den... oj det bliver godt ;-) Linda - 2009-07-24 18:44:43 Da jeg ikke er vild med soya brugte jeg 1 spsk blåskimmelsost for at fremme vildtsmagen. Det var alle tiders...... rigtig god smag. Det er ikke sidste gang vi har lavet den ret!!!!!!!! Anne-Marie Molzen - 2009-02-28 16:58:21 Vi laver altid waldorfsalat til og det smager himmelsk....*ss* Joy - 2008-08-11 11:08:34 Fantastisk!! anonym - 2008-04-22 19:34:48 Rigtig god ret. Jeg foretrækker dog at komme fløden i til allersidst før evt jævning. Michael Bruun - 2008-04-18 09:34:22 Det er sjældent jeg har smagt noget bedre "Kanon Opskrift" Heidi - 2007-06-10 16:31:15 Det smager okey, men vi foretrækker ris som tilbehør i stedet for kartofler. Anne-Marie Molzen - 2007-02-24 13:01:56 Helt klart en favorit ret her i huset - det er bare SÅ lækkert. Anita Sørensen - 2005-01-01 01:01:01 Det er virkelig en favorit hjemme hos os lone - 2005-01-01 01:01:01 smager himmelsk jørgen wenike - 2005-01-01 01:01:01 kan ikke blive bedre Charlotte - 2005-01-01 01:01:01 mums.. en lækker ret- jeg brugte kalkun bacon istedet for alm.bacon og creme fraise 4% istedet for fløde og det blev retten bestemt ikke ringere af også med en lækker waldorff salat til!! Catrine Olsen - 2005-01-01 01:01:01 Dette er allertiders måltid Frits - 2005-01-01 01:01:01 Smager super. Steg dog først, og hold mørbraden varm med staniol og et viskestykke. Lav så sovsen og brug evt. lidt skimmel ost. Der kan spares meget på fedtet hvis fløden udskiftes med creme fraise 6% til madlavning, og hvis fedtet hældes fra baconet efter stegning. Annelise Øgelund - 2005-01-01 01:01:01 Bare lækker Jørn Rex - 2005-01-01 01:01:01 Jeg tilsætter 1/4 blu castello ell. lidt mere sammen med fløden og så undlader jeg soyaen, jeg koger ved svag varme sovsen tykker. Alternativ severes også med franske kartofler helst Samsø med sydesalt og trekorns flute. Velbekomme ims - 2005-01-01 01:01:01 det kaldes jo "vildtsauce" og det skal skille Per - 2005-01-01 01:01:01 Kaffefløden skilte kraftigt under stegningen, men det var nu alligevel en dejlig sauce, men næste gang vil jeg nok prøve med mælk i stedet Margit Andersen - 2005-01-01 01:01:01 Kan det laves med andet end piskefløde og kaffefløde sinus5 - 2005-01-01 01:01:01 det må være samme person der har skrevet om retten, trods forskellige navne. retten er da meget god, MEN, den skal absolut ikke stege sammen med fløde og gele og baconen skal ikke steges i smør, det steger udmærket i egen fedt, ellers bliver det for fedt. fløde og gele kommes i bagefter, så skal i bare se, så er de der Anne-Marie Molzen - 2005-01-01 01:01:01 Fantastisk ret og nem at lave!! Marianne - 2005-01-01 01:01:01 Alletiders ret. Topkarakter herfra. Benny Bang - 2005-01-01 01:01:01 Bacon og mørbrad - god kombination Hanne Pedersen - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god og en lækker sovs Lene - 2005-01-01 01:01:01 Smager godt med Karolines Waldorffssalat til Hanne jensen - 2005-01-01 01:01:01 Lækker lækker mad Maria Sjøgren - 2005-01-01 01:01:01 en virkelig favorit Kenneth Lindhardt - 2005-01-01 01:01:01 Nem og super lækkert Hans Schmidt - 2005-01-01 01:01:01 Fantastisk god ! Inger Hansen - 2005-01-01 01:01:01 megago' Erik Nielsen - 2005-01-01 01:01:01 Dette er rigtig god mad |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne