Super hyldeblomstsaft
Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst Fryseegnet : ja Indsendt af : nomer Indsendt : Red : |
|
|
Skyl skærmene i rindende koldt vand og smid dem op i en stor gryde. (ikke aluminium, da dette ødelægger din saft i forbindelse med citronerne).
skær forsigtigt det gule skind af citronerne, vær omhyggelig med at undgå, at få det hvide bitre skind med, som sidder lige under skalden. det giver en ubehagelig bitter smag til din saft. hak skalden og kom den op til skærmene, pres citronsaften op i gryden. opløs citronsyren i lidt varmt vand og tilsæt sammen med sukkeret. hæld det kogende vand over og bland alle ingredienserne godt sammen. læg låg på gryden og stil det køligt i 4-5 dage- rør rundt i blandingen et par gange om dagen. Nu er saften færdig og skal på flasker. det er MEGET vigtigt at du er omhyggelig med rengøringen af alt hvad du skal bruge. kog flasker, gummiringe, klæder skeer osv i kogende vand i 10 min. La det dryppe af på et helt rent viskestykke, som du har bagt igennem i en meget varm ovn i 10 min, pas på det ikke brænder. skyl flaskerne med atamon blanding 2 tk 1 dl. vand. tilsæt atamon til saften 1 1/2 tsk til 3 l saft. Når alt er rent hælder du saften på flaskerne. Tips: jeg har med succes fyldt flaskerne ca 2/3 og derefter frosset dem, derved har jeg saften i meget lang tid og knap så nervøs for, om jeg nu har været omhyggelig nok med rengøringen. |
|
Opskriften er vist 7347 gange,
og udskrevet 232 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Anne - 2014-06-15 15:39:34 Helt igennem vidunderlig! Flasker er delt ud til hele familien med stor henrykkelse. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne