Grovboller med fennikel
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Yogi Indsendt : Red : |
|
|
Kernerne opblødes i det kogende vand i ca. ½ time.
Tilsæt olie, gær og sukker, og rør det sammen, indtil gæren er opløst. Mel og gryn blandes med salt, og æltes i massen. Vil du bruge et æg, tilsættes det samtidigt. Er konsistensen rigtig, klæber dejen lige akkurat, men hellere for våd end for tør. Lad dejen hæve under et fugtigt klæde i mindst 1 time, men gerne flere. Ælt dejen let, og tril boller lidt mindre, end du vil have dem færdige. Lad bollerne hæve ½ time under det fugtige klæde. Bollerne pensles med vand, og derefter drysses med f.eks. frø fra Jomfru i det grønne, eller du kan bruge birkes eller alm. havregrynsflager. Bages i en 200 gr. varm ovn i 12-16 minutter. Tag ud af ovn, og lad dem køle på en rist. Tips: Bollerne kan med fordel opbevares i en frysepose, som du punkterer et par steder med en kødnål. Det får bollerne til at holde sig friske i en 3-4 dage. Brød kan laves helt efter fantasien, men som grundregel bør 2/3 af melet være fint mel. |
|
Opskriften er vist 2910 gange,
og udskrevet 76 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne