Marengsboller med karamelråcreme
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Er ikke frysegnet Indsendt af : Camilla Indsendt : Red : |
|
|
Start ud med at lave råcremen:
Pisk 5 dl. fløde, tilsæt derefter 2 tsk vaniliesukker, 4 æggeblommer og 100 gram sukker. Karamelstykkerne til råcremen: Kom 250 gram sukker i en høj pande eller gryde og lad det smelte og blive brunt. Hæld 2,5 dl fløde i. Rør om og lad det koge i 10 min. Tilsæt 2 dl sirup, 2 spsk vaniliesukker og 25 gram smør. Lad karamellen koge til den bliver som jævn grød. Rør nu og da. Lad den afkole i panden/gryden, før den hældes på olieret plade eller i en form. Afkøles mere og skæres i fine små karamel stumper. La de små karamel stykker blive kolde før de tilsættes i råcremen. Bland det godt sammen. Marengsbollerne: Pisk 4 æggehvider stive, tilsæt derefter 200 g. flormelis og 2 spsk. hvedemel og rør sammen. Smør det hele ud på smurt bagepapir i 5 store, runde og falde stykker (vigtigt at bagepapiret er smurt, ellers hænger det fast) og put en klat karamel råcreme på midten af marengsbunden. Smør derefter mere marengs ovenpå så det bliver til en bolle, og sørg for at råcremen ikke kan ses i kanterne og bag der i 30 min. ved 220 grader varmluft. Tips: Marengsbollerne er en bolle lavet af marengs, med karamelråcreme indeni. |
|
Opskriften er vist 4903 gange,
og udskrevet 130 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne