Bradepandekage med rabarbermarengs 05
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Fryseegnet : Nej Indsendt af : aihsoren Indsendt : Red : |
|
|
Lav dejen ved at røre smør, sukker, vanillesukker, salt og æggeblommer sammen til konsistensen er cremet. Bland hvedemel og bagepulver sammen lidt af gangen, og rør det derefter sammen med mælken.
Smør en kageform (ca. 24*30*5 cm) med smør og drys med et tyndt lag sukker. Hæld dejen i formen og jævn overfladen ud. Tænd ovnen på 200 grader. Mens den varmer op laves marengsen. Pisk æggehviderne næsten stive i en skål, og pisk derefter sukkeret i lidt af gangen. Pisk indtil marengsen er helt stiv. Skær top og bund af rabarberne og skyl dem grundigt. Tør dem derefter med køkkenrulle, så der ikke hænger vand ved. Skær rabarberne i mundrette stykker. Hak pekannødderne groft, og bland dem sammen med rabarberstykkerne inden det vendes i marengsen. Smør forsigtigt marengsmassen oven på dejen. Sæt rabarberkagen i ovnen og bag den i ca. 40 minutter. Lad den køle lidt af inden servering. Kagen kan sagtens spises som den er, men den smager endnu bedre, hvis den serveres med flødeskum eller cremefraiche (evt. blandet med lidt vanillesukker). Tips: Elsker du også kage og rabarber? Hvis ja - så skal du prøve denne kage, der balancerer mellem det sure og det søde. De sure rabarber kombineret med den søde marengs skaber en fantastisk kageoplevelse, som hele familien vil elske at få serveret. Kagen er en rigtig sommerdessert, da rabarber har sæson fra april til midten af august. Glæd dig - den er helt eminent! |
|
Opskriften er vist 11340 gange,
og udskrevet 242 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne