Marinerede lammesteaks
Hovedingrediens : Lammekød - Lammesteak Indsendt : Red : |
|
|
Giv hver steak to små snit langs kanten, så de ikke buler under stegningen.
Læg dem i et halvdybt fad.
Bland alle ingredienserne til marinaden og hæld den over kødet. Dæk fadet med folie og sæt det i køleskabet. Lad det trække i marinaden helst 12-18 timer, men mindst 6. Tag kødet op af marinaden og tør det med køkkenrulle. Skær brystflæsket i små terninger og brun det, til det er gyldent, sprødt og mørt. Tilsæt en spsk. olie, hvis det ikke afgiver fedt nok. Læg flæsket på fedtsugende papir. Brun steakene på panden og læg dem i et ovnfast fad. Kog panden af med bouillon og bland pandeindholdet i en gryde med marinaden. Kog sovsen til grøntsagerne er møre. Jævn evt. skysovsen med maizena udrørt i vand. Hæld sovsen over kødet, dæk med folie og sæt det i ovnen ved 175 grader i 20-30 min., afhængig af tykkelsen Kartoffel – sellerimos: Kog skrællede, ituskårne kartofler og selleriterninger i forholdet 4 dele kartofler og en del selleri i usaltet vand, til begge grøntsager er meget møre. Hæld vandet fra. Damp grøntsagerne tørre og pisk dem til mos. Spæd med mælk/fløde, tilsæt en klat smør og smag til med salt og friskkværnet peber. Varm flæsketerningerne på panden. Hak persillen. Servering: Drys flæsketerninger og hakket persille på kødet ved servering. Byd kartoffel – sellerimos og evt. brøndkarse til. |
|
Opskriften er vist 17444 gange,
og udskrevet 282 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne