Nøddesteg
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Indsendt af : Line Indsendt : Red : |
|
|
Riv knoldsellerien. Blænd champignoner og nødderne fint. Hak eventuelt omkring 1/3 af nødderne lidt grovere.
Bland sellerien med champignon og nødder, og tilsæt de hakkede løg. Bland herefter de 3 æg i. Bouillonvandet og raspen blandes nu i massen, sammen med salt og peber. Æblerne skraldes og skæres i tynde skiver. Først kommes halvdelen af massen ud i et smurt fad, eventuelt strøet med rasp. fordel æble skiverne i fadet og fordel derefter resten af massen ovenpå. Pynt eventuelt med lidt flere æble skiver. Nøddestegen skal bages i 200 grader i 45-60 minutter. For det bedste resultat kan man lade den stå på eftervarme i endnu 30 minutter. Tips: Nøddestegen er god til aftensmad men er også lækker som pålæg, bedst lun. Den er især populær som erstatning for kød juleaften. |
|
Opskriften er vist 32343 gange,
og udskrevet 580 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Julesteg - 2021-11-04 10:38:48 Vi har flere år i træk brugt opskriften og den passer godt ind til vores vegetariske gæster juleaften. Resten af middagen er helt almindelig gås eller and - blot bliver der lavet både tranebærsovs, brunsovs og rødkål uden brug af dyrefedt. Vi er alle glade når der er mad og ingen fordømmende miner midt i julestemningen. Den er god at fryse og næsten alle smager lidt år for år. Glædelig jul. ellen - 2019-11-12 14:23:51 hvilken sauce får man til nøddesteg |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne