Klassisk fransk chokolademousse
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Smelt chokoladen langsomt i en skål i vandbad. Pisk den sammen med det bløde smør i en stor skål.
Pisk æggehviderne skummende med en elhåndpisker. Tilsæt en spsk sukker og fortsæt med at piske på lav hastighed. Når sukkeret er opløst forøges hastigheden til det højeste. Når æggehviderne er stive, drysses den resterende mængde sukker forsigtigt ud over hviderne. Hvis sukkeret tilsættes for hurtigt kan hviderne miste deres bæreevne og blive tynde. Pisk videre til æggehviderne er faste og elastiske. Tilsæt æggeblommerne og vend dem forsigtigt, men grundigt i. Vend dernæst 1/3 af denne blanding i chokolade/smørmassen. Brug en dejskraber med skaft og bland hurtigt massen ved at vende fra midten og ud mod skålens side samtidig med at skålen drejes. Tilsæt resten af hviderne. Bland til den er ensartet. Hæld moussen i en souffléskål eller i portionsskåle og sæt den i køleskab, tildækket. |
|
Opskriften er vist 27386 gange,
og udskrevet 393 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (22 stemmer) |
|
Kommentarer Mark - 2016-06-16 12:42:09 Fantastisk opskrift, det smager meget bedre end dem med fløde. Man kan dog nemt undlade smørret ved piske blommerne og vende dem sammen med chokoladen (som selvfølgelig skal køle ned først) og derefter vende det sammen med hviderne. Maja - 2014-05-16 16:28:53 Denne opskrift er fra Claus Meyers bog 'chokolade'. Den er til otte personer og ikke til fire - med mindre, man da ikke skal have andet at spise :-) Jens Brian - 2013-09-09 14:12:24 Super dårlig opskrift - men jeg laver den sgu alligevel Vibs - 2009-01-16 15:46:08 Smager strålende, tilføjede dog noget kakkao (uden sukker) for at få en mere intens chokoladesmag. Men super god og nem opskrift:) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne