Spicy karrysuppe med kylling
Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet Fryseegnet : Ja Indsendt af : Littie Indsendt : Red : |
|
|
Kylling skæres i små tern - ca. 2*2 cm. Løgene skæres i små tern. Peberfrugten skylles, klargøres og skæres i tern på 1*1 cm. Babymajs drænes for væde og skæres i skiver på 1 cm.
Margarine, becel eller olie varmes i en tykbundet gryde. Tilføj en tsk. af hver karrypasta og lad blande med fedtstoffet. Heri svitses løg, til de bliver bløde. Kylling tilsættes og varmes helt igennem. Babymajs og peberfrugt tilsættes og varmer med ganske kort, inden den første dåse kokosmælk tilsættes. Imens retten kommer i kog, tilsættes mere karrypasta (en tsk. af hver), en spsk. karrypulver, bouillonterningerne, basilikum, salt og peber. Kog under omrøring, til karrypastaen og bouillonterningerne er opløst. Spæd til med de resterende dåser kokosmælk. Bring i kog igen. Herfra bliver processen et spørgsmål om tilsmagning. Jeg tilsætter gerne flere tsk. karrypasta og ekstra stødt karry for at gøre suppen karrystærk og flot gul. Er suppen for stærk, kan du spæde til med mælk. Kanelen tilsættes, hvis man ønsker et lille strejf af orientalsk sødme - tilsvarende mængde sukker kan også bruges. Mangler suppen "rundhed" smider jeg gerne mere salt eller bouillon i. Gurkemeje kan bruges til at gøre suppen mere gul, hvis man ikke ønsker at tilsætte mere karry. Brug gerne lang tid på at smage retten til, så den får den ønskede balance mellem sødme og stærkhed. Tips: Jeg serverer altid suppen med en smule basmatiris ved siden af, som man selv kan blande i efter behov. Selve fyldet i suppen kan udskiftes. Jeg forestiller mig, at porre og store rejer også vil passe ind. Ønskes en stærkere suppe med en anelse af syrlighed kan man lade en stilk citrongræs koge med - denne fiskes op før servering. Du kan tilføje hvidløg og frisk chili til retten efter smag. |
|
Opskriften er vist 14130 gange,
og udskrevet 174 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne