Rabarbertærte med marcipan 03
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt af : Stevy9 Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rabarber renses og skæres i 3-5 mm tynde skiver stilles i en skål, drysses med sukker og trækker en time, mens tærte dejen og det øvrige fyld gøres klar.
Tærtedejen: Smør smuldres i melet sammen med sukker og vaniliesukker. Dejes samles med vand. Lad dejen trække en halv times tid på et køligt sted (gerne indpakket i film). Herefter rulles den ud på et melet bord og en 26 cm Ø tærteform fores med dejen. Med en gaffel prikkes huller i dejen. En pose tørrede kikærter hældes ned oven i tærte dejen (dette sikrer at siderne på tærten ikke glider ned under bagningen. Tærten bages nu i 25 min. i en 180 grader C varm ovn. Efter 25 min. tages tærten ud og kikærterne hældes væk (kan godt bruges flere gange, så køl dem ned og gem den til næste gang). Tærten stilles tilbage i ovnen i gen i 5 min. I mens piskes æggehviderne stive og sukker tilsættes (det bliver en slags marengsdej). I denne marengsdej vendes revet marcipan. Massen fordeles jævnt over tærtebunden, rabarberne spredes over og der pyntes med mandelflager og der drysses evt. 1 spsk sukker over det hele. Tærten stilles tilbage i ovnen og bager nu 25-30 min til rabarberne er møre. Tærten tages ud af ovnen og køles af. Tips: Server eventuelt med kold flødeskum, men det er ikke nødvendigt. |
|
Opskriften er vist 19834 gange,
og udskrevet 315 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne