Rabarbertærte med marcipan 03

Rabarbertærte med marcipan 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Stevy9

Indsendt :      Red :
Rabarbertærte med marcipan 03, billede 4 Rabarbertærte med marcipan 03, billede 1 Rabarbertærte med marcipan 03, billede 2 Rabarbertærte med marcipan 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Tærtedej:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
400 gram Rabarber, renset vægt
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
2 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
150 gram Ren rå marcipan
   
  Pynt:
lidt Mandelflager En pose mandelflager indeholder ca. 50 gram.
   
Opskrift:
Rabarber renses og skæres i 3-5 mm tynde skiver stilles i en skål, drysses med sukker og trækker en time, mens tærte dejen og det øvrige fyld gøres klar.

Tærtedejen:
Smør smuldres i melet sammen med sukker og vaniliesukker. Dejes samles med vand. Lad dejen trække en halv times tid på et køligt sted (gerne indpakket i film).

Herefter rulles den ud på et melet bord og en 26 cm Ø tærteform fores med dejen. Med en gaffel prikkes huller i dejen. En pose tørrede kikærter hældes ned oven i tærte dejen (dette sikrer at siderne på tærten ikke glider ned under bagningen.

Tærten bages nu i 25 min. i en 180 grader C varm ovn. Efter 25 min. tages tærten ud og kikærterne hældes væk (kan godt bruges flere gange, så køl dem ned og gem den til næste gang).

Tærten stilles tilbage i ovnen i gen i 5 min.

I mens piskes æggehviderne stive og sukker tilsættes (det bliver en slags marengsdej). I denne marengsdej vendes revet marcipan. Massen fordeles jævnt over tærtebunden, rabarberne spredes over og der pyntes med mandelflager og der drysses evt. 1 spsk sukker over det hele.

Tærten stilles tilbage i ovnen og bager nu 25-30 min til rabarberne er møre. Tærten tages ud af ovnen og køles af.

Tips:

Server eventuelt med kold flødeskum, men det er ikke nødvendigt.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rabarber crumble med marcipan

karakterer:
Opskriften er vist 19801 gange,
og udskrevet 314 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10230 (2435 kcal)
KJ pr. Pers. 1705 (405 kcal)
Vægt ialt 963 gram
Vægt pr. Pers. 160 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1062 KJ (252 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 13.0 gram
Kulhydrat 31.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu