Bløde luftige boller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : Therese Indsendt : |
|
|
Gæren smuldres i en skål, sukkeret tilsættes.
Rør gær og sukker sammen til det er flydende. Mælk lunes, margarine og smør smeltes, og røres i gæret, salt og æg tilsættes. Rør blandingen, så æggene er jævn fordelt. Tilsæt mel, til dejen kan æltes. Hæv i 30 min. Ælt og form bollerne, og lad hæve 30 min mere. Pensl. Bollerne. ovn på 200, alm. Ovn, over og under. Bollerne bages i 12-15 min. Tip: bollerne er færdige, hvis de lyder lidt hule, når de bliver banket på bunden. |
|
Opskriften er vist 16490 gange,
og udskrevet 130 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Katrine - 2017-04-28 21:37:19 Hvor står der at olien skal bruges i dejen? Katrine - 2017-04-28 18:28:46 Hvor står der at olien skal bruges i dejen? Sabine - 2015-02-25 06:13:44 Nu laver jeg dem endnu engang ud af utallige gange. Smager utrolig meget! Nogengange tilføje lidt forskellige korn i. Tak for opskriften! Min datter er vild med dem! Kathrine - 2013-11-20 09:06:21 Gær lever af sukker og formerer sig sådan Christina - 2013-09-23 13:49:03 Nu har jeg ikke prøvet opskriften, men dræber man ikke ret meget gæren ved at røre den sammen med sukkeret? Therese - 2013-07-27 19:58:18 Prøv med mere mel. Grunden til at melet ikke er i korrekt mål, er netop fordi at man selv skal tilføje til man synes dejen er tilpas. Når jeg laver dem, er dejen perfekt. Og den klistrer ikke. Tror det kommer an på hvilken ovn man har. Bag evt i 20 min. Eller lav bollerne mindre. De kan virke lidt klæg lige når de er kommet ud af ovnen, men efter nogle minutter(til de er håndvarme) er de helt fine. En utilfreds bager - 2013-07-16 14:03:36 Rigtig dårlig opskrift. Dejen er slet ikke til at have med at gøre, de hæver ikke ordenlig, og efter et kvarter i ovnen er de stadig total dej-agtig/rå. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne