Kartoffelsuppe med brændenælder og grøn ærtemos
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt af : Il Duce Indsendt : Red : |
|
|
Suppe: Skræl og skyl kartoflerne, og skær dem i skiver. Skræl løgene, snit dem groft, og steg dem glasklare i olien uden at brune dem. Lad dem simre så længe ved lav varme, at de bliver lyst gyldne. Det tager ca. 20 min. Den lange stegetid giver en mild og sød smag. Hæld æblecidereddiken på, og lad den koge ind til det halve. Kom kartoflerne i gryden, hæld vand på, og lad det koge ca. 30 min. ved middel varme, til kartoflerne er møre. Skyl nælderne, og slyng dem. Blend suppen med nælderne, og smag suppen til med salt, peber og evt. mere eddike.
Ærtemos: Blend alle ingredienserne, og smag til med salt og peber. Tilbehør: Rist solsikkekernerne i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min. Skyl aspargesene, og skær de nederste 1-2 cm af. Snit dem i tynde skiver. Skær osten i "hapser". Servering: Server den varme suppe med ærtemosen og tilbehøret til at drysse over. Spis en god skive brød til. |
|
Opskriften er vist 4239 gange,
og udskrevet 95 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-05-04 21:47:20 Utrolig lækker suppe. Jeg brugte høosten, hvilket passer super til suppen. Den minder meget om parmesanost. Det er bare med at komme ud og plukke nælder nu. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne